Легендата на Минесота Тимбъруулвс и шампион с Бостън Селтикс Кевин

...
Легендата на Минесота Тимбъруулвс и шампион с Бостън Селтикс Кевин
Коментари Харесай

Кевин Гарнет: Играчите отпреди 20-30 години не биха издържали на сегашното темпо

Легендата на Минесота Тимбъруулвс и първенец с Бостън Селтикс Кевин Гарнет похвали модерния жанр на игра в Националната Баскетболна Асоциация. 15-кратният участник в Мача на звездите изрази подозрения, че баскетболистите отпреди 20-30 години биха издържали на темпото на днешните си сътрудници. Гарнет уточни немския исполин Дирк Новицки като един от тези, които са трансформирали играта, а характерно за гардовете взе за образец Стеф Къри, Клей Томпсън и Деймиън Лилард.

" В момента играта е на напълно друго равнище. Не мисля, че играчите отпреди 20-30 години биха издържали на темпото на днешния баскетбол. Преди 20-30 години бранителите можеха да употребяват дланите си, с цел да пазят противника. Сега обаче нямат право и това прави отбранителната игра съвсем невъзможна. Можеш ли да си представиш да не " хендчекваш " Майкъл Джордан? Фактът, че не можеш да докосваш играча в нахлуване дава по-голям късмет на атакуващите играчи.

Kevin Garnett today with possibly the best (and most refreshing) take on the modern NBA I've *ever* seen from a former pro
— Sam Cooper (@scooperhoops)
Ако имаш нужната креативност и упоритост, то можеш да се превърнеш в доста добър нападател. Стрелбите с евакуиране обратно, " флоутърите ", изстрелите от един крайник - това са все неща, които Дирк Новицки донесе на играта. И в този момент, когато виждам Никола Йокич си мисля, че той е взел тези качества от Дирк и ги е миксирал със личния си гений. Стеф Къри пък направи цялостна гражданска война на стрелбата от далечна отдалеченост. Клей Томпсън и Деймиън Лилард също - всички те трансформираха играта. Нямам визия дали гардовете отпреди 20-30 години ще могат да се оправят със сегашните. Вече има повече креативност. Някой може да те финтира толкоз неприятно, че да си скъсаш връзките на коленете. Играта е в положителни ръце ", сподели Кей Джи в изявление за " New York Times ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР