Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев е председател на

...
Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев е председател на
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Очаквам повече от два финала за България на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев е ръководител на организационния комитет на Световната купа във Варна, която ще се организира от 25 до 28 май.

България ще взе участие с цялостен тим от по двама състезатели на всеки апарат при мъжете, а при дамите ще започва Никол Стоименова.

Йовчев участва на днешната открита подготовка на отбора в зала " Раковски ".

" Има сериозна конкуренция за някои от уредите, тъй като имаме право да играят двама състезатели от нация. Смятам, че имаме положителни поръчки за край на земна гимнастика, прескок, халки, успоредка и висилка. Лично аз се надявам на повече от два финала, макар че ще има сериозна конкуренция. Добре вървят нещата, аз ще се върна малко обратно от международното състезание за юноши и европейското за мъже и дами в Анталия... това, че класирахме трима състезатели за Световното състезание. Нашата огромна цел е участници на олимпиада, тъй че имаме жена, класирала се за Световно състезание, което е публична подготовка за приемане на квоти и за жалост Божидар, който ни беше с най-големия капацитет, за който можем да съжаляваме, направи много неточности, само че в този момент има късмет за поправяне... не са спирали да упражняват и се надяваме на едно положително показване ", съобщи Йовчев след заниманието.

Във Варна ще има представители на 23 страни, защото много състезатели са отпаднали заради травми.

" Нашият спорт е травматичен, доста от състезателите, които дадоха поръчки, отпадат, само че 23 страни ще вземат участие с най-хубавото, с което разполагат. Разбира се, ние сме едни от тях, които залагаме на няколко финала. Палома Спиридонова, за жалост, в този момент е с травма. Беше декларирана за тази Световна купа във Варна и идната след седмица, само че тя няма да вземе присъединяване ", добави той.

Йовчев е един от инциаторите за развиване на паркур и стрийт фитнес като част от активността на федерацията.

" Стрийт фитнесът се развива добре, поставяме старания за развиването и на паркур. Ще бъдем хазаин още веднъж септември на Световна купа на паркур, работим в посока развиване на спорта. Гимнастиката постоянно ми е била на сърце и си остава, само че ние развиваме спорт като паркур, тъй като има хора, които намират смисъл да го вършат и ние сме длъжни да осигурим техническа база и пространство. Последно сме говорили за парк в квартал " Надежда ", тъй като има там има място ", разяснява Йордан Йовчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР