Легендата на Аржентина Диего Марадона подкрепя родината си във всеки

...
Легендата на Аржентина Диего Марадона подкрепя родината си във всеки
Коментари Харесай

Марадона иска да се срещне с аржентинските футболисти преди последния мач в групата

Легендата на Аржентина Диего Марадона поддържа родината си във всеки мач на международното състезание, само че пожела да се срещне с играчите преди решителния дуел с Нигерия. Южноамериканците имат единствено точка от първите си две срещи, а ориста им не е единствено в техни ръце, откакто се нуждаят от помощ от Хърватия, с цел да продължат напред.

Марадона е поискал да се види с играчите преди дуела във вторник. Легендарният футболист е споделил, че ще вземе някои от съотборниците си от състава през 1986 година, който завоюва купата.

" Трябва да защитим нашата чест. Бесен и съм доста отчаян, тъй като Хърватия се подигра с нас. Все отново не приказваме за тим като Германия, Бразилия, Холандия или Испания, нужни са ограничения ", сподели Марадона пред венецуелската телевизия Telesur.

Носителят на " Златната топка " упрекна президента на Аржентинската футболна федерация (АФА) Клаудио Тапия за неприятната атмосфера в тима.

" Има си провинен за всичко и това е президентът на АФА. Всички одобриха настояванията на Сампаоли, когато той пристигна с всевъзможни компютри, дронове и 14 помощника. Вижда се, че Тапия няма безусловно никаква власт или не я упражнява ", сподели още легендата.

В същото време съотборникът на Марадона от шампионския отбор през 1986 година Рикардо Джусти направи забавно разобличаване. Дефанзивният халф, който игра във всеки мач на шампионата в Мексико сподели, че Лионел Меси и Хавиер Маскерано ще дефинират състава и тактиката за мача с Нигерия.

 Според международният първенец от 1986 година Рикардо Джусти Маскерано и Меси ще дефинират състава.
© Reuters

Според международният първенец от 1986 година Рикардо Джусти Маскерано и Меси ще дефинират състава.

" Меси и Маскерано ще изберат тактиката. Ако Сампаоли желае да бъде на пейката по време на мача, може да го направи. Ако не желае, няма да има проблеми ", сподели Джусти след среща с основния управител на аржентинския състав Хорхе Буручага.

Ветаранът в отбора Маскерано обаче отхвърли да има проблеми със селекционера Сампаоли. " Ние говорихме по какъв начин можем да подобрим представянето си, тъй като и най-хубавите треньори се нуждаят от препоръки на играчите, въпреки всичко ние сме на игрището. Проблеми обаче нямаме, ние не сме лицемери ", сподели опитният състезател.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (294)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР