Легендата гласи, че кучето е най-добрият приятел на човека, но

...
Легендата гласи, че кучето е най-добрият приятел на човека, но
Коментари Харесай

Как да направим дома си неустоим за котките

Легендата гласи, че кучето е най-хубавият другар на индивида, само че който се е събуждал от мъркането на коте върху корема си, знае, че тази легенда предстои на преразглеждане.

Котките побеждават в надпреварата за идеален домакински любим в редица категории: ненатрапчивост, гальовност, непорочност, най-малко ангажимент. Котките не желаят да ги извеждате в 7 сутринта, когато на открито вали ледена суграшица, а шансът съседите да ви намразят поради мощен (или писклив) лай сред 2 и 4 следобяд е нулев.

И въпреки всичко, „ минимумът “ задължения за тези, които са решили да имат коте вкъщи, включва една базова подготовка на дома, в който ще дойде новият член на фамилията.

Ако планирате той да е от мъркащите, прочетете някои от препоръките на експертите, с чието следване може да сте спокойни, че сте почтени за котешки стопани:

Първо сигурността

Safety first. Точно както всяка къща, в която скоро ще пристигна бебе, бива обезопасена чрез заключване на шкафове с медикаменти, уединяване на остри ъгли и слагане на специфични контакти, по този начин и всеки дом, в който ще пристигна коте, би трябвало да бъде приспособен за него.

Обърнете внимание на растенията вкъщи: някои красиви на тип цветя, като да вземем за пример лилиите, са токсични за котките. А дребните котета (както, прочее, и дребните кученца) несъмнено имат склонността да налитат на неща, които не са планувани за ястие. Консултирайте се с ветеринарния доктор, който сте избрали за своето коте, и си съставете лист с всички евентуално рискови растения.



Ако имате двор, балкон или тераса, наложително ги обезопасете деликатно, с цел да елиминирате риска котето да се изгуби. Котките не срещат усложнения при катеренето по огради и порти, по тази причина в случай че живеете в къща с двор, се погрижете да бъде обезопасено при излизане на улицата.

Почиствайте дома си с щадящи препарати, които не съставляват заплаха за котенцето, даже да ги оближе от лапите си. Знаете, че котките са огромни чистници, само че те няма по какъв начин да схванат дали по пода има останки от почистващ препарат и могат несъзнателно да го оближат. Същото се отнася и за всички останали токсични почистващи препарати, тъй че заложете на био и органични артикули.

Разбира се, една от главните ви задания, която би трябвало да извършите още преди котето да е пристигнало вкъщи, е да му изберете добър ветеринарен доктор. При избора имайте поради местоположението на клиниката (добре е да е покрай вас), обърнете внимание дали пространствата са чисти и добре оборудвани и попитайте дали клиниката предлага незабавна помощ и денонощни услуги.



Домашен уют и успокоение

Малките котенца се нуждаят от доста сън и успокоение. Осигурете им безшумно място, на което могат да спят, да се уединят и да имат елементарен достъп до купичките с храна и вода, както и до котешката тоалетна. През първите дни на котето в новия му дом, то може да е по-плашливо и да не гори от неспокойствие да се запознае с всички от фамилията: изключително с деца, които показват обичта си с мачкане или с други домашни любимци, които ще го душат и ще го канят на игра.

Запознайте котето с останалата част от семейство, спазвайки някои правила, които да подсигуряват, че то няма да се стресира: оставете животното да се приближи до хората, наблюдавайте езика на тялото му. Ако компактно прибере ушите си обратно и се разсъска, отложете запознанството за по-късно. Говорете безшумно към него: няма малко създание, което да обича мощните шумове и внезапните придвижвания. Погрижете се атмосферата вкъщи да е оптимално хармонична и предоставяйте на котето нужната му отмора.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР