Легендата Аспарух Никодимов коментира отпадането на ЦСКА-София от Ботев (Пловдив)

...
Легендата Аспарух Никодимов коментира отпадането на ЦСКА-София от Ботев (Пловдив)
Коментари Харесай

Паро: От година чакам 6-ица от тотото, но няма да стане - ЦСКА е в сходно положение

Легендата Аспарух Никодимов разяснява отпадането на ЦСКА-София от Ботев (Пловдив) на 1/2-финалите за Купата на България след 2:3 и 3:3 в двата мача.

" ЦСКА изпусна безславно купата и за тима остана да преследва единствено купата. Първенството обаче е като тотото. Аз от година очаквам да уцеля шестицата, само че знам, че няма. ЦСКА е в сходна обстановка. При някакво великолепно стичане на събитията може и да стане първенец. Но с цел да резервира възможностите си живи, тимът няма никаква опция с изключение на да победи Ботев в " Коматево ", както и да вземе всичките си оставащи дуели до края. Ако ще и в космоса да се играе мачът, ЦСКА би трябвало да завоюва. Нужно е да се покаже темперамент след такова тежко прочувствено отпадане за купата. Но в случай че не бият в понеделник, в ЦСКА ще кажат довиждане на купата. Само победи до края - различен сюжет няма. Никъде няма елементарно. Ако беше елементарно, аз щях да се върна на терена. Знам по какъв начин се играе, само че не мога да търча към този момент.
 ЦСКА-София - Ботев (Пд) 3:3 @@@

В ЦСКА би трябвало да са си взели поуките от двата мача с Ботев. Но в случай че позволен същите неточности в трети следващ дуел, просто няма да имат никакво опрощение. Очевидно е, че липсва задоволително класа в състава. В елиминационни мачове като този с Ботев си проличава доста ясно. В такива моменти е нужно да задържиш топката, да знаеш по кое време да смениш темпото. А в ЦСКА си я подаваха напразно, по широчина, без заостреност. Много от пасовете бяха пресичани от Ботев, оттова се създаваха предпоставки за контраатаки, а тъкмо по този метод се стигна и до попадението за 0:2. Като цяло бракът в подаванията на ЦСКА бе доста огромен.

В края на срещата пък тимът прояви незрялост. При 3:2 трябваше да се задържи топката и да се изчака краят на постоянното време. Виждаше се, че Ботев е изцяло рухнал, напряко се бе предал. При 30 минути с двама индивида повече ЦСКА можеше да вкара 3 гола в продълженията. Точно в подобен миг като корнера на Ботев в края на мача капитанът Бодуров трябваше да е на терена. Вместо това него го нямаше поради плюнката му във безконечното дерби. Такова държание е неприемливо в ЦСКА за индивида, който носи лентата.
 ЦСКА-София - Ботев (Пд) 3:3 @@@

В последна сметка, откакто допуснеш 6 гола в два мача в елиминационна фаза, съвсем е невероятно да продължиш напред. При по-внимателно ревизиране на обстановките ще видите, че четири от попаденията на Ботев паднаха през централните бранители на ЦСКА, а Чорбаджийски направи и непотребна дузпа в първия мач. Другия гол - на Неделев след изчистването на Черниаускас, " армейците " си го сътвориха сами. Как искаш да се класираш на край по този метод, откакто си позволил толкоз доста неточности?! Нападателите мъчно може да бъдат винени, тъй като осъществиха пет гола. Но да инкасираш шест към този момент е неприемливо.

ЦСКА като че ли не устоя и душевен в реванша. При такава поддръжка от трибуните тимът трябваше да изоре терена още от първата минута. Нас едно време ни освиркваха още в 15-ата минута, в случай че не играехме добре. А в този момент почитателите не стопираха да поддържат тима, само че играчите не се възползваха. Черниаускас сбърка с това, че даде топката тъкмо там, къде-то не биваше. Той на процедура я сервира на тепсия на Неделев, а можеше да я ритне в тъч или мощно към центъра. Сега ЦСКА по най-бързия метод би трябвало да не помни за отпадането за купата и да хвърли всички старания в шампионата, където Черно море му даде страховит късмет да нападна първото място. Остава да разберем дали ЦСКА е кадърен да завоюва и шестте си мача до края на шампионата... ", съобщи Паро пред " Тема спорт ".
Първа лига 5 кръг, понеделник 29 април  Ботев (Пловдив) 20:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР