Легендарният писател Стивън Кинг се скара с Илон Мъск заради

...
Легендарният писател Стивън Кинг се скара с Илон Мъск заради
Коментари Харесай

Стивън Кинг се скара с Мъск заради идеята за плащане в туитър

Легендарният публицист Стивън Кинг се скара с Илон Мъск поради концепцията на южноафриканеца да се заплаща за обществената мрежа. В понеделник писателят Стивън Кинг изрече явното си отвращение по отношение на концепцията на Мъск за заплащането за верификация за профил. Писателят счита, че става въпрос за правила, и няма желание да заплаща 20 $ за синьото тикче на акаунта си, като по думите му трябва те да му дават пари, а не той на тях.

 

Кинг даде обещание, че ще напусне платформата, в случай че Мъск вкара таксата. Милиардерът от своя страна изясни на именития публицист за какво такава смяна е нужна. По думите му обществената мрежа би трябвало да си заплаща разноските, в случай че желае да продължава да съществува, само че не би трябвало да се разчита единствено на реклами. Мъск съобщи още, че цената на верификацията може да спадне до 8 $, като акцентира, че това е методът да се отстранен спам ботовете и подправените сметки. 
 
Илон Мъск оглави еднолично “Туитър ”, откакто разпусна борда на шефовете на платформата, заяви Би Би Си. Така затвърди контрола си върху нея и промени профила си в социалната мрежа на Chief Twit Макар бордът да отговаряше за избора и наблюдението на управлението, както и за съществени решения при развиването на сдружението, Мъск реши да отстрани този орган. Мултимилиардерът уволни и предходния шеф на обществената мрежа Параг Агравал и редица други мениджъри на значими позиции малко откакто закупи “Туитър ” за Щатски долар 44 милиарда предишния четвъртък. 

 

След уволненията Мъск е почнал да се обкръжава с доверени хора – съветници и механически сътрудници. Целта на въпросната група е възстановяване на цялостното прекарване в платформата, настояват специалисти. Най-богатият човек в света в това време разгласи евентуалните промени, които ще настъпят в обществената мрежа скоро.  Шефът на “Тесла ” желае разширение на инспекцията на потребителите и възстановяване на абонаментните оферти, с цел да е по-малка зависимостта от рекламодателите. Предвидени са и способи за облага от страна на потребителите, с цел да може тези, които основават наличие, да си обезпечават прехраната с това – сходно на някои консуматори в тик ток и ютуб.

 

Най-противоречивата концепция, която има милиардерът, е синьото тикче в обществената мрежа, удостоверяващо достоверността на значими профили, да стане платена услуга. Цената се чака да бъде към Щатски долар 19,99. Промените не засягат единствено бъдещи верификации, а и към този момент утвърдени профили също ще бъдат пострадали.

 

Мъск предвижда още новости - възможност за по-дълги публикации,

повече видеосъдържание. Богаташът даже направи анкета, в която пита дали да върне Vine – платформа за къси видеа, сходна на тик ток, която “Туитър ” купи и закри през 2016 г. 
 
Според Си Ен Би Си Илон Мъск е привлякъл над 50 чиновници от “Тесла ”, основно инженери, с цел да може измененията да влязат в действие допустимо най-бързо. Служители в “Туитър ” пък са били инструктирани да работят по 12 часа седмично, с цел да спазят периодите на новия началник.

 

Потребители разясняват, че размяната на реплики сред Мъск и Кинг са показателни за това, че синьото тикче е належащо, тъй като по този начин потребителите на туитър ще могат да четат разговори сред действителни хора, а не подправени сметки и тролове.

 

В понеделник пък сенаторът Крис Мърфи  съобщи, че е изискал от държавното управление да преразгледа последиците за националната сигурност от сделката, като се има поради огромният дял в компанията, притежаван от компании, свързани със Саудитска Арабия. “Трябва да сме загрижени, че  те, които имат явен интерес да потискат политическата тирада и да въздействат на политиката на Съединени американски щати, в този момент са вторият по величина притежател на огромна платформа за обществени медии ”, разгласи Мърфи.

 

Същевременно Илон Мъск е уверил Европейската комисия, че “Туитър ” ще продължи да съблюдава строгите европейски правила за надзор на противозаконното онлайн наличие.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР