Легендарният основател и главен редактор на списание Playboy почина на

...
Легендарният основател и главен редактор на списание Playboy почина на
Коментари Харесай

Знаете ли, че… Playboy е кръстен на автомобилна компания

Легендарният създател и основен редактор на списание Playboy умря на 91-годишна възраст. Хю Хефнър може и да не бе измежду най-големите автомобилни запалянковци, само че през огромна част от живота си е бил зависим на едни от най-хубавите коли за времето си. И в този момент ще ви разкрием факт, който огромна част от феновете на неговото издание не знаят. Идеята за името на списанието си Хеф взима от много несполучлива автомобилна компания, просъществувала доста малко време, само че пък дала името на една империя, както постоянно се съпоставя изданието на Хефнър.

Playboy Automobile Company е учредена през 1947 година в Бъфало, Ню Йорк. Малкият производител излиза от бизнеса единствено след четири години на пазара, като за интервала от 1947 до 1951 година съумява да създаде едвам 97 автомобила.

Първият и най-впечатляващ модел носи името Continental. Под предния похлупак е инсталиран 4-цилиндров мотор с мощ 40 к.с. Рекламира се с оптималната скорост от 75 мили/ч (121 км/ч). Междуосието на автомобила е едвам 2,3 м, а общата дължина малко под 4 метра, което за времето си е извънредно плътно като размери на фона на големите лимузини през 50-те. Но списанието, което се появява малко по-късно, е навръх противоположния полюс.

Playboy Magazine е учреден през 1953 година Според разкази името идва от служителка на Playboy Automobile Company, която споделя на другар на сина си да назова новото си списание „ Playboy”. Знаете кой е този другар.

Подобно на автомобилната компания, на която е кръстено, списанието е ориентирано към мъжете. Но акцентът в него не са единствено красивите дами. Автомобилите са неразделна част от идентичността на Playboy, изключително за състезанието „ Плеймейт на годината”, който стартира да се провежда годишно от средата на 60-те години.

Първата „ Плеймейт на годината” е Лиса Уинтърс през 1953 година, само че едвам от 1964 година купата стартира да върви с кола за премия. Дона Мишел е първата „ Мис Плеймейт”, която през 1964 година получава и премия – розово кабрио Ford Mustang V8 (на снимката).

Сред известните коли, заснемани в имението на Хеф, е Mercedes-Benz 600 Pullman от 1969 година Сред стойностните коли в гаража на издателя има още първото потомство на Maserati Ghibli и кабриолет Mercedes-Benz 300 SL.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Атрактивна визия и безкомпромисни качества отвън пътя от Jeep Compass

Китайският аналог на Гугъл влага $1,5 милиарда в самостоятелните коли

Mercedes изкупува остарели дизели и дава бонус при покупна на нов модел

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР