Легендарният баритон, преподавател и продуцент Шерил Милнс и неговите най-добри

...
Легендарният баритон, преподавател и продуцент Шерил Милнс и неговите най-добри
Коментари Харесай

Легендарният баритон Шерил Милнс за първи път в България

Легендарният баритон, учител и продуцент Шерил Милнс и неговите най-хубави възпитаници са звездите на оперната церемония на 22 май в зала България.

Под диригентската палка на Григор Паликаров ще звучат известни увертюри, арии и песни от Моцарт, Белини, Верди, Гуно, Бизе, Равел и други Маестро Милнс е подготвил специфична изненада за своята среща с българската аудитория. С присъединяване на: Мишот Мереро – сопран, Мария Зувес – сопран, Рикардо Гато – тенор, Тиаго Матос – баритон, Нан Куин - бас-баритон.

Носителят на три награди Грами Шерил Милнс е приет за най-хубавия оперен баритон на своето време. Със своя мощен глас, зашеметяващо театрално държание и груба хубост, той получава удивление, всекидневно непокътнато за тенори.

Шерил Милнс има над 650 осъществявания в Метрополитън опера измежду които шестнадесет нови продукции, седем министър председатели, и 10 национални телевизионни излъчвания. Като водещ актьор във всички огромни оперни театри в света, той пее и записва с имена като Пласидо Доминго, Лучано Павароти, Монсерат Кабайе, Джоан Съдърланд, Мерилин Хорн, Райна Кабаиванска, Николай Гяуров и Рената Тебалди. Той е най-записваният американски артист на своето време. Известен е със своите функции в опери на Верди. Почитателите му го помнят като Яго в „ Отело”, Жорж Жермон в „ Травиата”, Граф ди Луна в „ Трубадур”, Амонасро в „ Аида”, Ренато в „ Бал с маски”, Риголето в „ Риголето”, както и с още прелестни превъплъщения в други опери като Енрико в „ Лучия ди Ламермур” на Доницети, Тонио в „ Палячи” на Леонкавало, Скарпия в „ Тоска” на Пучини.

През 2008 година получава премията Opera News Award за отлични достижения. Воден от отдадеността си да направи вокалните изкуства витални и занимателни в днешния свят, господин Милнс продължава да организира майсторски класове, да журира на състезания и да наставлява нови генерации артисти. Заедно със брачната половинка си Мария Зувес той е съосновател и ръководи Sherill Milnes VOICE Programs: VOICExperience Foundation и Savannah VOICE Festival, които обезпечават образование на млади амбициозни аетисти, като в същото време предизвикват нова аудитория за изкуствата.

Шерил Милнс е получил голям брой оценки по време на изключителната си кариера, в това число седем почетни докторски степени. Той е изключително горделив, че е разгласен за Commentadore на Италианската република, за мощната си ангажираност към италианската опера. През 1987 година получава „ Печат за самопризнание “ на Ню Йорк за богатия си принос към културния живот на града. През 1996 година господин Милнс е почетен от френското държавно управление с отличителния „ Кавалер на ордена на изкуствата и литературата “, а през 2003 година става член на Академията Линкълн, най-високото отличие присъждано от щата Илинойс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР