Легендарна дискотека в Бургас изгоря като факла. Голям пожар лумна

...
Легендарна дискотека в Бургас изгоря като факла. Голям пожар лумна
Коментари Харесай

Легендарна дискотека стана на пепел. Отмъщение ли е?

Легендарна дискотека в Бургас изгоря като факла. Голям пожар лумна край Северния плаж в Бургас. В 05:16 часа тази заран е получено известие за бедствието, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, съобщи „ Флагман ”.

Бившата дискотека “Планета ”, която е на морската линия, стана на пепел. Рано сутринта към мястото на случая се отправили полицейски екипи и три противопожарни автомобила със седем огнеборци.
-->
Констатирано е, че неработещото заведение е населявано от двама бездомници – българин и поляк. Пострадал е 46-годишният българин. Той е с изгаряния към 20 % по лицето, ръцете и гърба. Откаран е за лекуване в Клиниката по изгаряния във Варна.

От огъня заведението е изгоряло изцяло. Причините за случая, както и цената на нанесените вреди са в развой на изясняване. Предстои осъществяването на оглед в светлата част на денонощието.

Няма данни пожарът в паметната бургаска дискотека „ Планета ” да е поради възмездие или конкуренция, заяви източник на Флагман.бг.

От близо година и половина нощният клуб не работи и се е трансформирал в призрачно място, населявано от бездомници.

Работната версия е, че двамата клошари – българин и поляк, тази нощ са провокирали огнения пъкъл.

Дискотека „ Планета ” бе меката на нощния живот в морския град, до момента в който работеше и обичано място за почитателите на попфолка. Всички те бяха сюрпризирани от обстоятелството, че това лято чалготеката въобще не отвори порти.

Беше ясно, че няма да работи и през лятото на 2023 година, защото договорът на наемателя изтича през април т.г. и е малко евентуално да бъде удължен, защото има и насъбрани отговорности към Министерството на туризма в размер на 43 хил.лева, а и мястото е характерно и се изисква добър мениджмънт и ноу-хау, което да помогне за реализирането на сполучлив план.

Наемателят, който съумя да създаде тази линия от известно време изнася бизнеса си към София. След него надали някой различен би могъл да построи по-успешна идея за " Атанасовска коса 1 " (наименованието на тази част от плажа, обхващата 300-метровата линия от някогашния ресторант Фиеста към Солниците), защото конкуренцията от намиращия се в съседство Северен плаж е доста сериозна, а и там работят сполучливо няколко нощни заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР