Легализирането на еднополовите бракове е в програмата на Нова Демокрация“

...
Легализирането на еднополовите бракове е в програмата на Нова Демокрация“
Коментари Харесай

Мицотакис: Легализирането на гей браковете влиза в програмата на правителството

Легализирането на еднополовите бракове е в програмата на „ Нова Демокрация “ (НД) и премиера Кириакос Мицотакис, сподели той в Блуумбърг.


Това се случва, когато консервативният район на Балканите вижда някои страни даже да подхващат репресии против ЛГБТК общността.

„ Еднополовите бракове ще се случат в един миг и това е част от нашата тактика “, сподели Мицотакис.

„ Гръцкото общество е доста по-готово и зряло “, прибавя той.

Атина, следвайки наклонността на множеството други държавни управления в Европейския съюз, признава еднополовите съюзи посредством вътрешно съглашение, само че се стеснява да поддържа цялостните гей бракове.

Гърция означи скок в класацията за 2023 година на правата на ЛГБТК измежду европейските страни от ILGAEurope, откакто държавното управление забрани гениталното осакатяване на интерсексуални деца предходната година, заяви KeepTalkingGreece.

По сходен метод бяха приложени други промени от 2021 година насам, като премахването на възбраната за кръводаряване от хомосексуални мъже.

Базираната в Брюксел неправителствена организация-чадър съпоставя 49 страни по отношение на тяхното правно и политическо състояние за ЛГБТК хората, от 0% до 100%. С класиране от 57% в последния отчет, с пет процентни пункта повече спрямо миналата година, Гърция изпревари страни като Обединеното кралство и Германия.

Този фокус върху правата на полови и полови малцинства е неочакван от дясноцентристката, постоянно консервативна партия НД.

Еднополовите цивилен партньорства бяха законово приети в Гърция през 2015 година, а половата еднаквост през 2017 година, само че други проблеми бяха оставени встрани. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР