Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това

...
Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това
Коментари Харесай

Депутати от 4 партии настояват за легализиране на канабис сатива у нас

Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това упорстват депутати от четири разнообразни партии.
В последния работен ден на депутатите, 9 народни представители са поискали заверка на преработката на промишлен коноп у нас.
В момента това става на територията на Румъния, където от нашия коноп се създават медикаменти.
„ Предложеният законопроект дава опция тази индустриална обработка и основаването на медикаменти да става на територията на България “, сподели ръководителят на Здравната комисия на Народно събрание доктор Антон Тонев.
Сред претекстовете на вносителите е, че растението всмуква въглероден диоксид и покачва качеството и състава на почвата. А България и в предишното е била водещ производител на канабис сатива.
Законопроектът за индустриалния коноп е подсилен от ексцентрична коалиция – „ ИТН “, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.
Експертите изясняват, че за тези, които пушат трева, нищо в действителност не се трансформира. И занапред има въпроси за решение.
„ Аз бих пипнал и текстовете за дивия коноп, който си пораства по села и паланки и на всички места, и регулацията на самата марихуана, т.е. канабиса “, разяснява юрист Калин Ангелов във връзка на законопроекта.
В законодателството обаче няма ясно разграничаване сред индийски и промишлен коноп, споделят още експертите.
По публични данни, към 700 000 души у нас са пушили трева. А делата за приложимост и владеене са измежду най-честите за българския съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР