Ледена феерия в Русе очарова малки и големи тази сутрин,

...
Ледена феерия в Русе очарова малки и големи тази сутрин,
Коментари Харесай

Вандалщина създаде ледена приказка в наш град

Ледена приказност в Русе очарова дребни и огромни тази заран, споделя . Тя е в следствие от вандализъм по поливната система. Зелените площи в Градската градина бяха опаковани в ледени висулки, което провокира фотографи и майки с деца да вършат фотоси, с цел да запечатат хубостта. На място незабавно са били изпратени екипи на Оперативна програма „ Паркстрой “, които да открият за какво поливната система е била задействана.
Прочетете още
„ Около 7.30 ч получихме сигнал, че има вода, която излиза от поливната система на площада. След отваряне на шахтите сме открили, че механичните кранове са отворени, а през октомври ние сме ги зазимили и сме ги затворили. Шахтата се отваря на ръка, както на всички места с всички поливни системи, и кранът би трябвало да се бутне, с цел да се спре или пусне “, изясни шефът на Оперативна програма „ Паркстрой “ Николай Кънчев.

От Центъра за видеонаблюдение ще прегледат камерите, с цел да видят кой е пуснал системата, след което ще уведомят и полицията.

Русенци обаче бяха очаровани от гледката и снимаха въодушевено естествената хубост. „ Целият град е изсъхнал и в идващия миг – хоп, тук замръзнали пейки, замръзнали тревички, доста е впечатляващо. Това не се случва всеки ден и е забавно като събитие “, показа фотографът Севдалин Дончев. Добрин Харалампиев минавал инцидентно по площада. „ Видят какво се е получило и взех решение да го снима “, сподели русенецът. Цветелина Цветанова също е била изкушена да увековечи ледената хубост. „ Първо ми направи усещане, че е нещо красиво. Интересно е, и тревата е доста забавна, малко ледено кралство “, сподели тя. Фотографът Явор Мичев показа, че дефектът е станал резултат. „ Нещо, което в околните години допускам няма да се види, поради световното стопляне. За поддържащите е огромен проблем, само че за русенци е атракция “, разяснява той.

От Оперативна програма „ Паркстрой “ са затворили крановете и са почнали да отстраняват леда от площада. За да се предотвратят нови сходни дейности, шахтите ще се заключат с катинари, въпреки такава процедура да няма в нито един град, написа rusemedia.

“Досега не съм виждал шахти да се заключват, само че очевидно в Русе ще се наложи. Аварията за нас има и положителни страни за хората, тъй като в действителност много хора снимаха обледените борчета, обледените пейки, очевидно в действителност са атракция “, показа още Николай Кънчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР