Лазар Влайков, бивш съветник и председател на ОбС-Септември от ГЕРБ,

...
Лазар Влайков, бивш съветник и председател на ОбС-Септември от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Лазар Влайков е задържаният за побой в Карабунар

Лазар Влайков, някогашен консултант и ръководител на ОбС-Септември от ГЕРБ, е бил задържан в почивните дни за побой, осъществен в съучастничество с още един причинител. Двамата нападнали човек в дома му в Карабунар и го пребили, излиза наяве от известие на полицията.

В събота в Районното ръководство в Септември е получен сигнал, че е пребит гражданин на Карабунар. При следствието се схванало, че мотив за бруталната кавга станало сдърпване в локално заведение предната вечер. Главен провинен за абсурда бил синът на Влайков - Николас. Двамата с негов другар - Йордан Халачев-Розата, също от Виноградец, след почерпка с алкохол почнали да се държат нападателно към гости, в това число и деца. Един от родителите се осмелил да ги прикани да си вървят, с цел да не основават проблеми. Въпросният мъж бил атакуван в събота от Влайков и Халачев.

Малко след побоя Лазар Влайков е задържан в дома си в прилежащото село Виноградец, само че по-късно е освободен. Случаят е докладван на Районната прокуратура, откъдето очевидно са решили, че няма да желаят 72-часово задържане. Другият хулиган се укрива и са подхванати дейности за неговото търсене и задържане. 

От полицията потвърдиха, че се работи по подобен случай, като отхвърлиха детайлности поради следствието. Образувано е досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Бившият локален политик към този момент излежа една присъда за гибелта на ресторантьора Наско Тонкев. Мъжът бе прострелян съдбовно с персоналното оръжие на Влайков, който го дал по време на тържество зареден в ръцете на дете, както сподели следствието. Делото против него мина по кратко разследване и приключи с присъда от 4 години. Влайков обаче беше освободен предварително от пандиза за примерно държание.

Случаят с прострелването разпали и различен скандал - появиха се подозрения за прокурорски подкрепи над Влайков, който в началото бе пуснат от ареста без повдигнато обвиняване, а имаше зад тила си и други престъпни действия. Тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция. Малко по-късно ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров подаде оставка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР