лавният преговарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние изрази

...
лавният преговарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние изрази
Коментари Харесай

Главният преговарящ на ЕС за Брекзита е притеснен

лавният договарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние изрази безпокойствие от бавното придвижване на договарянията и прикани Лондон "да стартира да договаря съществено " за излизането си от съюза, съобщи Агенция Франс Прес.

"Честно казано съм обезпокоен. Времето лети. Трябва да стартираме да преговаряме съществено ", уточни Барние в малко изказване в наличието на английския си сътрудник Дейвид Дейвис преди началото на третия кръг от диалози в централата на Европейската комисия в Брюксел. "За да са градивни договарянията, английските позиции би трябвало да са ясни и недвусмислени. Колкото по-рано се отстранен неяснотите, толкоз по-скоро ще стартираме да обсъждаме бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ", сподели Барние.
Дейвис на собствен ред акцентира, че с цел да има прогрес, е належащо и двете страни да демонстрират еластичност и въображение, отбелязва Ройтерс.

Британският министър за Брекзита сподели, че Лондон желае на този кръг от договарянията да се реализира напредък по всички въпроси, вместо страните да се концентрират единствено върху процедурите по напускането, както желае Европейски Съюз, показва Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Новият кръг договаряния, който ще завърши в четвъртък, стартира в конюнктура на съмнение сред британците, нетърпеливи да разискват бъдещите търговски съглашения с Европейски Съюз, и европейците, които упорстват на първо време да бъдат изяснени изискванията на "развода ".

Европейски Съюз се надява Англия да употребява диалозите за уточняване на позициите си по няколко основни въпроса по отношение на излизането й от блока, с цел да се пристъпи към втория стадий от договарянията за бъдещите връзки. Двете страни ще дискутират въпроси като правата на жителите, уреждането на финансовите аспекти, юридическото съдействие в региона на гражданското и наказателното право, ръководството на контракта, въпроса за Ирландия и Северна Ирландия и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР