Лъвчетата от разградския зоопарк Масуд и Тереза засега остават в

...
Лъвчетата от разградския зоопарк Масуд и Тереза засега остават в
Коментари Харесай

Лъвчетата от разградския зоопарк Масуд и Тереза засега остават в града

Лъвчетата от разградския зоопарк Масуд и Тереза към този момент остават в града. Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен върна за ново разискване решението на Общинския съвет за прехвърлянето им посредством подаяние на Община Пазарджик. Мотивът е, че решението е незаконосъобразно.

Към момента на взимане на решението Община Разград се легитимира като притежател на лъвчетата, само и единствено с издадените им паспорти по реда на Закона за ветеринарно-медицинската активност, а не по надлежния ред, заради което решението за прекачване правото на благосъстоятелност посредством подаяние не може да създаде целения прехвърлителен резултат, считат от Областната администрация. Издадените паспорти не удостоверяват собствеността върху лъвчетата, се споделя в писмото на регионалния шеф, с което той уведомява ръководителя на Общинския съвет за връщането на решението за ново разискване. В признатото решение не са посочени и фактическите учредения, стимулирали Общинския съвет да го одобри, а неналичието на претекстове в съответния административен акт е задоволително съображение за неговата незаконност, показват от Областната администрация.

В края на предходната година решението за подаяние на лъвчетата на Пазарджик провокира митинг на природозащитници. Министърът на околната среда и водите Нено Димов увери, че двете лъвчета няма да бъдат местени в зоопарка в Пазарджик, тъй като не разполага с подобаващи условия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР