Латвия е страна с огромни традиции в сферата на баскетбола.

...
Латвия е страна с огромни традиции в сферата на баскетбола.
Коментари Харесай

Феновете на Латвия побесняха след позорното отпадане от България

Латвия е страна с големи обичаи в областта на баскетбола. Балтийската страна не бе пропущала присъединяване на ЕвроБаскет от цели 22 години насам, а единствено преди пет години - на шампионата на Стария континент през 2017-а, приключи на пета позиция - пред тимове като Германия, Италия, Гърция, Литва, Хърватия и Франция.

Вчера обаче латвийците понесоха здрав удар по своя престиж, откакто бяха отстранени от битката за ново присъединяване на Европейското. Както е известно, балтийците позволиха проваляне от борбения тим на България с 65:66 в Рига - мач, който класира " лъвовете " за ЕвроБаскет за сметка на латвийците.

Очаквано, почитателите на баскетбола в Латвия не бяха по никакъв начин удовлетворени от показаното от представителния им тим. Привържениците използваха обществената мрежа " Туитър ", с цел да подлагат на критика случилото се в " Арена Рига ".

" Направихме всичко, организирахме два " балона ", само че... Какво значи това за нас? Латвийският баскетбол не го заслужава. Болезнено е ", гласи един от мненията на разочарованите почитатели. " Лудост! Всички би трябвало да подават оставките си тук и в този момент... ", пък споделя различен.

" Стига с този срам! " е следващият коментар на неудовлетворен почитател. " Лудост... ФИБА или не, няма никакво опрощение. Как успяхте да не стигнете до Екологичен потенциал с 24 тима? ", се пита в още едно мнение.
Латвия приключи на четвърто място в група " H " на квалификациите. От потока към ЕвроБаскет не престават тимовете на Босна и Херцеговина, Гърция и България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР