Лацио се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският тим

...
Лацио се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският тим
Коментари Харесай

"Лацио" изнесе лекция в Киев и е сред най-добрите осем в Лига Европа

" Лацио " се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският отбор отстрани " Динамо " Киев, откакто завоюва като посетител в реванша с 2:0. Първата среща в Рим бе надалеч по-равностойна и приключи 2:2, само че в украинската столица " римските орли " играха ослепително и преобладаваха от първата до последна минута. Те си осигуриха място измежду най-хубавите осем за повторно след 2013 година, когато точно на тази фаза бяха отстранени от " Фенербахче ".

--> Пред 52 хиляди фенове, подкрепящи домакините, отборът на Симоне Индзаги откри в 23-ата минута. Лукас се придвижи в наказателното поле и засече центриране на Луис Алберто, пращайки топката в далечни ъгъл на вратата. Голмайсторът на " небесносините " Чиро Имобиле нямаше шанс в Киев и единствено до почивката пропусна 3 чисти голови положения. Той пропиля още един късмет през втората част, само че най-скандален бе пропускът на Патрик в 51-ата минута, когато не съумя да прати топката в опразнената врата от към 5-6 метра.

Все отново в 83-ата минута " Лацио " стигна до скъп втори гол, дело на централния бранител Стефан де Фрай. Той се разписа за пети път през сезона, откакто се оказа на точното място при ново центриране от корнер.

" Римските орли " завоюваха за четвърти път на украинска територия в своята история и стопираха серията си от две следващи загуби като посетители в Лига Европа. В същото време римляните стопираха поредицата на " Динамо " от 11 домашен мача в шампионата без проваляне. Грандът на украинския футбол отпада на 1/8-финалите в ЛЕ за първи път в исорията си, откакто бяха спечелили в предните си две участия на тази фаза.

" Лацио " ще разбере противника си за четвъртфиналите от жребия в петък, 16 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР