Лацио бе глобен с 20 000 евро за расистки обиди

...
Лацио бе глобен с 20 000 евро за расистки обиди
Коментари Харесай

Одрусаха Лацио с 20 хиляди заради расизъм към Балотели

Лацио бе санкциониран с 20 000 евро за расистки обиди на техните последователи, ориентирани към Марио Балотели по време на успеха над Бреша като посетител с 2:1 в Серия А през уикенда.

В своето решение, Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация се базира на „ расистки дискриминационните “ викания в 21-а и 29-а минути, и „ обидни викания “ в три случая, всичките отправени към Балотели. Дисциплинарната комисия изиска и в допълнение следствие за доказателство на „ ефикасното съдействие в идентифицирането на въвлечените лица “. „ Орлите “, които след мача излязоха с изказване, порицавайки държанието на „ малко болшинство “ от почитатели, след това дадоха обещание да дадат под съд виновните за случая.

Балотели даде преднина на Бреша в 18-та минута на мача в неделя и скоро по-късно се оплака на съдията за обидите. „ Това е към този момент повторно “, сподели Балотели на рефера Джанлука Манганиело след половин час, а последният отвърна: „ Сега аз ще се погрижа “. Главният арбитър за малко прекъсна дуела, а наставникът на столичани Симоне Индзаги жестикулира към гостуващите тифози да спрат с обидните викания. „ Феновете на Лацио, които през днешния ден бяха на стадиона – Срам за вас! #ненарасизма “, разгласява Балотели в Инстаграм след дуела.

Расистките произшествия са голям проблем по италианските игрища в последните няколко сезона. В добавка към Балотели, нападателят на Интер Ромелу Лукаку, полузащитникът на Милан Франк Кеси, бразилецът Далберт от Фиорентина и Роналдо Виейра от Сампдория също стана жертви на сходни произшествия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР