Лаптопът Framework показа, че модулните лаптопи могат да предложат нещо

...
Лаптопът Framework показа, че модулните лаптопи могат да предложат нещо
Коментари Харесай

Вероятно Apple работи върху невиждан досега MacBook с 3 екрана

Лаптопът Framework сподели, че модулните преносими компютри могат да предложат нещо в действителност завладяващо на потребителите и наподобява, че Apple може да са обърнали внимание.

Това е по този начин, тъй като неотдавна публикуван патент (номер 11709527) допуска, че компанията от Купертино обмисля да сътвори модулен MacBook, който може да ви разреши да измислите всевъзможни невиждани комбинации от екран, клавиатура и други аксесоари.

Например, някои от илюстрациите в патентния документ на Apple демонстрират устройство с два екрана, като клавиатурата на MacBook е сменена напълно от втори екран. Този екран може да се употребява като зона за Apple Pencil или като виртуална клавиатура – нещо, върху което Apple към този момент работи.

Два екрана обаче не са задоволителни. Патентът на Apple също демонстрира концепция къде един предстоящ MacBook може да се предлага с три екрана.

Ще има общоприет изправен панел за проявление на наличие, по-късно два по-малки изпод (на мястото, където нормално е клавиатурата). Най-горният от тези екрани може да демонстрира наличие като имейли или уеб страница, съгласно Apple, до момента в който долният може да включва виртуална клавиатура.

Но може би най-странната идея в патента на Apple демонстрира класификация, която може да се хареса на музикалните запалянковци. Вместо физическа клавиатура, модулният MacBook може да бъде обвързван към грамофон.

Apple има доста други хрумвания в патента си, в това число свързване на два екрана дружно, които да бъдат сложени изправени като книга, след което потребление на безжична клавиатура за писне на устройството.

Ще направи ли Apple в миналото модулен преносим компютър?

Apple споделя, че детайлите в нейния модулен дизайн на MacBook могат да бъдат свързани дружно благодарение на магнити. Компанията към този момент е внедрила магнитни конектори в предишното като да вземем за пример Smart Connector на iPad Pro или кабела MagSafe на MacBook, само че тази нова концепция евентуално ще се нуждае от по-силна връзка, с цел да държи всички елементи крепко.

Това е забавен патент, като се има поради, че Apple държи на един-единствен дизайн и не обича да разнообразява. Докато други компании могат да пуснат модулни преносими компютри или други пробни артикули, Apple по-скоро би изчакал, до момента в който се увери, че може да поеме водеща роля, откакто пазарът се откри малко по-добре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР