Ланг Уокър си създаде лично богаство от около 2,3 милиарда

...
Ланг Уокър си създаде лично богаство от около 2,3 милиарда
Коментари Харесай

Милиардерът, който си построи частен курорт край Фиджи за $100 милиона

Ланг Уокър си сътвори персонално богаство от към 2,3 милиарда $ от построяването на някои от местата в Сидни, трансформирали се в икона на града - пристанищата Finger и King Street. Но едно от дребното неща, които тези планове споделят със настоящето му начинение е цената, която има девет нули, написа Bloomberg.

" Това е единственият ми план, в който в действителност се влюбих ", споделя 72-годишният предприемач. Това е и първият план, на който той не гледа като бизнес решение или метод за правене на пари. Вместо това частният остров Кокомо край Фиджи е самодейност, движена от пристрастеността му.

 Снимка 348251
Източник:

С едвам 21 вили край зарязан и незавършен курорт, с достъп до четвъртия максимален в света коралов риф, Кокомо би трябвало да бъде оазисът на фамилията на Уокър, който той ще може и да показа със света.

Първоначалният му бюджет от 10 милиона $ набъбва най-малко 10 пъти - разход, който е прекомерно огромен за толкоз дребен курорт. Уокър развива курорта със същата концепция за резистентност и иновация, която той приложи при последната самодейност на компанията му - Collins Square в Мелбърн на стойност 2,5 милиарда $. Тази година ще стартира да предлага нова храна и питиета, ще направи фитнес и ще разшири спа зоната. Така той се надява Кокомо да влезе в листата с най-хубавите курорти в света.

За задачата отдалечения остров Яукуве Леву, част от групата Кадаву, е съвършен: той има четири прелестни плажа, няма други места за настаняване наоколо, а на гостите се предлага елементарен достъп до едно от най-епичните гмуркания в света - Големия астролайбски риф.

 Снимка 348250
Източник:

Освен 21-те вили, Уокър планува и икономи, център за детска грижа и голяма градина. Целта е да сътвори съвършеното място за отмора, само че с най-малък въглероден отпечатък.

" Мислех си, че ще е елементарно - 18 месеца и бюджет от 10 милиона $ и ще е подготвен ", споделя той, смеейки се. Но построяването на първокласен курорт на отдалечен остров има потребност от сериозна първична инвестиция - хидроплан, две баржи и флота от лодки, на които да плават гостите му, които ще заплащат по 7 500 $ на вечер. Всяка вила има по три спални и обособен басейн.

И в последна сметка бюджетът му доближи към 100 милиона $.

Но задачата е да трансформира всичко това в разкош, в който можеш да се чувстваш добре. Затова в плана влага мисъл за резистентност: да вземем за пример филтрираща система на водата на острова и 40 000 кв. м. органична градина, в която се разхождат пилета и има пчелни кошери.

 Снимка 348249
Източник:

Според Уокър той може да покрие инвестицията си, в случай че успее да изпълни най-малко половината вили през цялата година и да продаде някои от тях през 2020 година за по 15 милиона $.

" Не мисля, че в миналото ще забогатея от притежаването на този остров ", споделя той. Но това не го тормози.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР