Ландо Норис и съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри се

...
Ландо Норис и съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри се
Коментари Харесай

Норис: Няма смисъл да мислим за точки

Ландо Норис и съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри се прастивха ужасно в квалификацията за Гран При на Испания и започнаха вчерашното надпреварата на „ Каталуния “ надлежно трети и девети. В самата конкуренция край Барселона обаче нито един от двамата не съумя да стигне до зоната на точките, като и двамата бяха затворени с обиколка от спечелилия Верстапен. Пиастри финишира на 13-то място, до момента в който Норис остана едвам 17-ти след контакта си с Люис Хамилтън още в първите завои на надпреварата.

След надпреварата Норис разяснява представянето на Макларън през миналия уикенд и съобщи, че даже и без контакта с Хамилтън е щяло да му бъде мъчно да се пребори за влизане в топ 10.

„ Най-вероятно не – отговори Норис, когато бе запитан дали е щял да се пребори за точки, в случай че го нямаше контакта с Хамилтън. – Бавни сме, мудни сме от началото на годината. Колата ни не е по-различна, а съботата беше специфичен ден, тъй като някои от положителните тимове свършиха неприятно работата си, а по-слабите отбори се показаха по-добре. Просто беше чудноват ден и ние се възползвахме от него.

„ Като изключим това цялостен сезон ни липсва движение. В половината надпревари не успяхме да вземем точки. Това се случи и тук. Очаквахме да имаме сложен ден, несъмнено не сме бързи колкото Алпин, Астън Мартин и останалите тимове от челото. Така че сега няма смисъл да мислим за точки, не сме задоволително бързи “, добави британецът.

В генералното класиране при тимовете Макларън заема шестото място с актив от 17 точки. Пасивът на екипа от Уокинг по отношение на заемащият петата позиция отбор на Алпин е цели 23 пункта.Целият си задатък френският тим построи в последните два старта в Монако и Испания. В тях Естебан Окон и Пиер Гасли завоюваха общо 26 точки, до момента в който Норис и Пиастри завоюваха единствено 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР