Лъчезар Шумков ще направи опит да покрие втори норматив за

...
Лъчезар Шумков ще направи опит да покрие втори норматив за
Коментари Харесай

Шумков гони у нас норматив за световното

Лъчезар Шумков ще направи опит да покрие втори норматив за международното състезание по плуване на 25-метров басейн, което ще се състои в китайския град Ханджоу от 3 до 8 декември.

Състезателят на Димитър Виденов и столичния клуб Спринт ще се опитва на някой от шампионатите в България през октомври.

По календар тогава съревнования от календара на БФПС, годни за международното в Китай, са „ Бриз “ в Бургас (12-14 октомври) и „ Руси Русев “ в Стара Загора (27-28 октомври).

Шумков има затрупан норматив на 50 м бруст, направи го по време на държавния шампионат. 26-годишният нееднократен държавен отличник е рекордьор в дисциплината на огромен басейн.

Срокът за покриване на нормативи стартира да тече от 1 август предходната година и изтича на 11 ноември.

“Продължаваме да работим върху слабите ми места. Ще създадем анализ на случилото се на европейското състезание в Глазгоу и ще преценим какви ограничения да вземем и на какво да наблегнем”, съобщи пред BGswim.com Шумков.

“Като цяло малко по-тежко ми вървеше подготовката за европейското състезание, тъй като не съумях да се вкарам в верния състезателен режим, в който желаех. Според мен от там пристигнаха по-бавните плувания. Иначе услловията в Глазгоу бяха добри”, добави Шумков. фотография: Ивелин Солаков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР