Лъчезар Шойков е на 24 години, от Варна. От дете

...
Лъчезар Шойков е на 24 години, от Варна. От дете
Коментари Харесай

Младеж показа кошмарния път на различните по варненските улици!

Лъчезар Шойков е на 24 години, от Варна. От дете младежът е опора на своите родители в грижите по неговата сестра, Доротея, която е с голям брой увреждания. 

" Моите родители се погрижиха да ми спестят ролята на трети родител, само че разчитат на мен в грижите за сестра ми. За мен и моето семейство, както за доста други фамилии в нашето състояние, е същинско предизвикателство да стигнем със сестра ми до Морската градина или Крайбрежната алея. Затова започнах една самодейност, да покажа образно, даже по малко занимателен метод, какво съставлява една такава разходка с трудности ", споделя за Varna24.bg Лъчезар. 

Младежът ни даде няколко от клипчетата, които благодарение на трети човек е снимал, като единствено по трасето от спирка " Патриарх Евтимий " по бул. " Сливница " до центъра на града, е записал 40 трудности, които трансформират разходката на човек в инвалидна количка и неговия компаньон в призрачен сън и задача съвсем " невъзможна ".

Целта на Лъчезар, е да се даде публичност и тези препятствия да бъдат отстранени. 

Такава е и концепцията на медийния план " Пътят на другите ", който Varna24.bg  осъществява с поддръжката на Фонд " Култура " към Община Варна, да бъде дадена публичност на проблемите и триумфите на хората в неравностойно състояние и техните близки, с цел да успеем да променим публичната настройка и заострим вниманието на институциите в посока позитивна смяна. 

Разходката с препятствия на Лъчезар и Доротея вижте във видеото!

Очаквайте на следващия ден изявлението на Лъчезар Шойков, в което интелигентното и лъчезарно момче споделя искрено за медията ни какво може и би трябвало да се промени, с цел да се облекчи най-малко малко живота на фамилиите, които поставят грижи за хора със здравословни проблеми.

Очакваме и вашите мнения и споделен опит в " Пътят на другите " на [email protected] или тел.  0888 532624


За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР