Ла Лига подаде жалби за расистки обиди срещу Винисиус Жуниор

...
Ла Лига подаде жалби за расистки обиди срещу Винисиус Жуниор
Коментари Харесай

Ла Лига подаде жалби за расизъм

Ла Лига подаде тъжби за расистки обиди против Винисиус Жуниор по време на мача сред Реал Валядолид и Реал Мадрид пред способените правосъдни, административни и спортни органи.

Ето какво написаха от Ла Лига:

„ Беше подадена наказателна тъжба за закононарушения от ненавист пред проверяващите съдилища на Валядолид, съпроводена от аудиовизуалните доказателства, събрани при следствието, осъществено посредством изображения и звуци.

По същия метод от LaLiga бяха помолени следствените съдилища на Валядолид да трансферират гореспоменатата тъжба на прокуратурата за закононарушения от ненавист за тяхното явяване в този случай.

От друга страна, както се прави от няколко сезона, е подадена тъжба за расистки обиди пред спортната комисия на RFEF и Държавната комисия против насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта за изследване и оценка на глобата.

По същия метод LaLiga ще усили напъните, които поставя непрестанно, с цел да изкорени всевъзможен тип принуждение, расизъм или ксенофобия вътре и отвън стадионите.

За тази цел броят на чиновниците за честност на LaLiga, присъстващи на мачове с риск от расистки обиди, ще се усили, с цел да се усили оптимално откриването и идентифицирането на този вид държание, което няма място в спорта.

В допълнение, на тези игрища, където се смята, че има риск от вероятно расистко държание на трибуните, ще бъдат предавани известия посредством системата за озвучаване и рекламни медии, които обкръжават терена, с цел да се бият и осъждат расизма.

Целта на LaLiga е нулево принуждение в спорта и за тази цел всеки ден се организират разнообразни практики за образование, предварителна защита, разкриване и докладване, които се трансферират на Държавната комисия против насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта, както и на Прокурор за закононарушения от ненавист. По същия метод LaLiga жигосва и се появява като обвиняване във всяко наказателно произвеждане, обвързвано с насилствени дейности, осъществени в региона на футбола.

В LaLiga продължаваме да работим с клубовете, играчите, управляващите и всички страни, участващи в спорта, с цел да сме сигурни, че няма място за какъвто и да е тип принуждение или расистко държание във футбола. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР