Кюстендилскиат окръжен съд е постановил заводът за асансьори в Дупница

...
Кюстендилскиат окръжен съд е постановил заводът за асансьори в Дупница
Коментари Харесай

Кюстендилският съд върна завода за асансьори на бизнесмена Илия Златанов

Кюстендилскиат областен съд е постановил заводът за асансьори в Дупница да бъде предаден на неговия притежател - столичния предприемач Илия Златанов, заяви БНР.
Още по тематиката
От месеци предприятието " Изамет ", което е най-голямото за асансьори у нас, не работи, а предприемачът е в чужбина, като от там разгласи, че е бил изнудван да му бъде конфискуван бизнеса, като уточни и съответни имена.

Името на Златанов изплува при започване на юли от следствие на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков, озаглавено " Осемте джуджета ". В него предприемачът споделя пред камера за опита на членове на фамилията му да завземат бизнеса, за което подавал сигнали до институциите, само че без резултат. Той намесва и името на някогашния столичен следовател, в този момент юрист - Петър Петров - Пепи Еврото, за който твърди, че има връзка с опита да бъде заставен да трансферира бизнеса си.

Скандалът с асансьорния цех продължи с месеци. Частен правосъден реализатор и представители на компанията към този момент са влезнали в предприятието в осъществяване на правосъдното решение и в наличието на служители на реда. 65 служащи от завода за асансьори в Дупница са на борсата. Очаква се те да бъдат върнати на работа, а в понеделник да бъде възобновено и електрозахранването на постройката и цеховете.

Според мнения, в предприятието е имало и подготвена продукция, контрактувана за експорт. Сметките на компанията са запорирани от три месеца, разясняват осведомени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР