Кюстендил. Народният представител от Кюстендил Снежана Траянска проведе среща с

...
Кюстендил. Народният представител от Кюстендил Снежана Траянска проведе среща с
Коментари Харесай

Народният представител от Кюстендил Снежана Траянска проведе среща с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“

Кюстендил. Народният представител от Кюстендил Снежана Траянска организира среща с Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия „ ИТН “ . По време на срещата националният представител е бил придружаван от кмета на село Самораново Райко Цветков. От страна на Министерство на правораздаването в работната среща са взели участие Десислава Гайдарова – основен секретар на министерството и началник на Програмния оператор, и Венета Стоилова – шеф на отдел „ Международни стратегии и планове “, началник на Програмна област „ Корекционни услуги и задържане преди правосъден развой “. От Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ са участвали основният шеф на дирекцията гл. комисар Ивайло Йорданов, който е началник на плана, Надя Радковска – координатор „ Индикатори и осъществяване “, както и специалисти от екипа на ръководство на плана. Поводът за осъществяване на срещата бе идното осъществяване на план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “ по Програма „ Правосъдие “ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021 година, а повода – неприятната ВиК инфраструктура в селото, поради която в Самораново, където ще бъде осъществен плана, има дефицит на питейна вода.

Опасенията на локалните поданици са, че с влизане в употреба на пандиза, казусът с обезпечаване на питейна вода за битовите консуматори ще се задълбочи, защото ВиК мрежата незабавно се нуждае от замяна. В същото време в плана за затвор е планувано създаване на нов контейнер, с размер 100 куб. м. Пред народния представител Снежанка Траянска и кмета на с. Самораново Райко Цветков бе показан плана за градеж на новия пилотен затвор, който ще служи и като база за практическо в началото и следващо образование и осъществяване на действия от разнообразни категории личен състав. Обсъдени бяха параметрите на застрояване на пандиза и образователния център към него. Експертите по строителство към плана предоставиха документи на книжен и електронен притежател, отнасящи се до построяването на ВиК уреди на територията на пандиза. Междувременно стана ясно, че в свое мнение от 14.06.2019 година ВиК-Дупница заявява, че прогнозните количества за консумация на питейна вода, след осъществяване на плана, не могат да бъдат обезпечени посредством непосредствено зареждане от съществуващата водопроводна мрежа на с. Самораново. В друго мнение – от 21.12.2021 година ВиК-Дупница показва, че водопроводната мрежа е компрометирана, с изминал експлоатационен период и водоснабдяването ще бъде допустимо при създаване контейнер с размер 100 куб. м.

Предстои ръководещият екип по плана да организира среща с жителите на Самораново, на която локалното население да бъде осведомено с детайлностите по бъдещото създаване на пилотен затвор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР