Кюстендил. Надяваме се предложението ни заплатите на служителите на МВР

...
Кюстендил. Надяваме се предложението ни заплатите на служителите на МВР
Коментари Харесай

Христо Терзийски, ГЕРБ-СДС : Надяваме се предложението ни заплатите на служителите на МВР да бъдат повишени с 20% да бъде прието

Кюстендил. Надяваме се предлагането ни заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да бъдат нараснали с 20% да бъде признато, съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Кюстендил . Терзийски напомни, че това е поредна наклонност в политиката, която предходните три постоянни държавни управления осъществяваха, като третото държавното управление на ГЕРБ през 2020г. обезпечи покачване на заплатите в Министерство на вътрешните работи в размер на 15% за миналата 2021 година Депутатът Христо Терзийски разяснява импортираното от ПГ на ГЕРБ-СДС предложение за изменение и допълнение на признатия на първо гласоподаване на 16.06.2022 година Законопроект за държавния бюджет на Република България за 2022 година, с което залагат при актуализацията на бюджета да бъдат нараснали с 20% трудовите хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
„ Предложението ни подхожда на настояванията на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и на нашия ангажимент за поддръжка. Припомням, че това бе и поредна наклонност в политиката, която предходните три постоянни държавни управления осъществяваха, като третото държавното управление на ГЕРБ през 2020г. обезпечи покачване на заплатите в Министерство на вътрешните работи в размер на 15% за миналата 2021 година
Служителите на Министерството на вътрешните работи се употребяват с институционална и социална поддръжка във всички страни-членки на Европейския съюз. Това е специалността, която е обвързвана с най-голям риск за живота и здравето при осъществяване на служебните отговорности. Всяка просперираща страна се грижи за съответния стандарт на живот и публичния авторитет на тези чиновници.
За страдание, с оферти от държавното управление Бюджет 2022, България би се трансформирала в обезпокоителен образец за изключение от този принцип – факт, на който изрично реагираха и полицейските синдикати. Надяваме се, че предлагането ни ще бъде подкрепено при гласуването в пленарна зала, тъй като то е в интерес освен на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, само че и на цялото ни общество ”,заяви Терзийски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР