Кюстендил. Инициативата Моят град е моята крепост вдъхва кураж на

...
Кюстендил. Инициативата Моят град е моята крепост вдъхва кураж на
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Инициативата „Моят град е моята крепост” вдъхва кураж на децата отново да заобичат България

Кюстендил. Инициативата „ Моят град е моята цитадела ” вдъхва кураж на децата още веднъж да заобичат България. Това сподели пред публицисти кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . По думите на Петър Паунов самодейността е страхотна. „ Министерство на районно развиване, Министерство на образованието, с тази акция се стремят да разпространяват обектите които са освежавани по всяка една от стратегиите, а по този начин и да вдъхнат този кураж на децата още веднъж да заобичат България ”, разяснява Петър Паунов. Той съобщи, че се гордее с децата и с жителите на Кюстендил, а те би трябвало да се гордеят с изпълняваните планове. „ Най-важното е това, че със зам.-министър Николова съумяхме да поговорим за идващия програмен интервал, когато към този момент ще има друго структуриране на еврофондовете и най-сетне ще може да помогнем и на дребните обитаеми места, тъй като в нашите села досега няма нито една стотинка от европейско финансиране ”, уточни Петър Паунов.
От своя страна зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова дефинира образователно-патриотичната акция „ Моят град е моята цитадела ” като доста добра. Инициативата се организира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и е обвързвана с опознаване на родината. „ Да покажем какво най-хубаво има в нашите градове. Да покажем на децата, че голям брой обекти към този момент са направени с помощта на европейската взаимност, а несъмнено това способства най-много за по-добрия метод на живот ”, сподели Деница Николова. По думите й Община Кюстендил има целеустремен бюджет от страна на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. С малко над 18 млн. лв. се обновява и градската среда. Реновира се и просветителната инфраструктура. Внедряват се и ограничения за енергийна успеваемост. Освен това Община Кюстендил може да взе участие и в стратегиите за трансгранично съдействие с Македония и Сърбия.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР