Кюстендил е изправен пред все по-тежка ситуация заради разпространението на

...
Кюстендил е изправен пред все по-тежка ситуация заради разпространението на
Коментари Харесай

Кюстендил в тежка ситуация с Covid-19, над 90 заразени в ромския квартал

Кюстендил е изправен пред все по-тежка обстановка поради разпространяването на болестта с новия ковид в града. Кметът Петър Паунов изнесе тревожни данни пред медиите в прочувствена тирада в петък и предизвести, че ще вземе всички ограничения против " панаира на безотговорността ", тръгнал от ромския квартал в града.

Паунов предизвести също, че поради стотиците роми от Монтана и Сливен – берачи на череши в града, болестта може да се придвижи и в други градове на страната.

" В квартала инфектираните към този момент са 90 индивида. Извън квартала са 15, само че половината от тях са свързани с кв. " Изток ", който е под карантина ", съобщи Паунов. Блокадата на ромския квартал бе наложена на 17 юни поради 9 потвърдени случая на ковид, които за към седмица са станали 90.

По думите му в масивите череши сега има стотици берачи от други райони на страната като Сливен и Монтана, които не съблюдават рестриктивните мерки и противоепидемиологичните ограничения. Паунов сподели, че няма съображение тези хора да бъдат връщани, защото адресната им регистрания не е в карантинирания квартал.

" Част от тези хора се пробват да влизат в питателните магазини без маски, държат се надменно, (влизат) голи до кръста в банкови офиси – равнище на безнаказаност, което е сериозно. И появяването на тази маса вероятно измежду домакините и гостите на града ще бъде извънредно неприятна, заради което тази година Празник на черешата няма да има ", сподели Паунов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР