Кюстендил. До 9 февруари продължава записването за участие в конкурса

...
Кюстендил. До 9 февруари продължава записването за участие в конкурса
Коментари Харесай

Кюстендил: До 9 февруари продължава записването за участие в конкурса „Девойка кюстендилска пролет”

Кюстендил. До 9 февруари продължава записването за присъединяване в състезанието „ Девойка кюстендилска пролет ”. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Дима Укалска, шеф на отдел „ Култура и духовно развиване ” към Община Кюстендил. По думите й единственото условие е девойките да са навършили 16 години. Конкурсът ще се организира на 17 март тази година, а преди този момент следва предварителният кръг на 9 февруари, на който ще бъдат избрани сред 12 и 14 девойки - участнички.
„ Критериите за оценяване на самия прелиминарен кръг са визия, придвижвания, артистичност, обща просвета. Въпросите, на които девойките дават отговор, са от персонален темперамент и са свързани най-вече с тяхната мотивация за присъединяване и с бъдещи хрумвания за развиването на нашия град ”, съобщи Дима Укалска. След предварителния кръг стартира подготовката на участничките. Репетициите не престават близо 1 месец, като девойките се приготвят за три дефилета: фолклорно – с национални носии; публично – с публични рокли; артистично – танцово дефиле.
„ Нещото, което ще притегли публиката - почитателите на девойките идват на площада и като един предпразник, тъй като нашият формален празник Кюстендилска пролет е на 21 март, и с избора на госпожица Кюстендилса пролет и нейните две подгласнички, настава пролетта. Започва подготовката, надлежно те са признакът на пролетта ”, сподели Дима Укалска.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР