Кюфтета по чирпански докарали хранително натравяне на учениците от Спортното

...
Кюфтета по чирпански докарали хранително натравяне на учениците от Спортното
Коментари Харесай

Кюфтета по чирпански са натровили учениците от Спортното в Пловдив

Кюфтета по чирпански докарали хранително натравяне на учениците от Спортното учебно заведение „ Васил Левски “ в Пловдив, оповестява „ Марица “, като се базира на свои източници.
По първична информация те били включени в менюто на ученическия стол. Така към 50 възпитаници, които консумирали кюфтетата, се оплакали от стомашно неразположение и разстройство. Според друга от версиите децата консумирали кебап и свинско със зеле. Предполага се, че по-леките случаи са избрали едното ядене от менюто, а по-тежките - другото. 
12 от учениците са настанени в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив. Пред медиците споделили, че са яли кюфтета по чирпански, след което се почувствали зле. Така през вчерашния ден вечерта постъпили в клиниката, където е открито, че става въпрос за хранително натравяне. Екипите на университетската болница вършат всичко належащо за възстановяване на положението им.
Екипи на Областната дирекция по сигурност на храните и на Регионалната здравна ревизия са на място. Те взимат проби, с цел да открият точната причина за стомашното неразположение при учениците. Очаква се до края на седмицата да излязат с финален отговор за причинителя. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР