Кьолн постигна изключително труден успех с 3:2 в домакинството си

...
Кьолн постигна изключително труден успех с 3:2 в домакинството си
Коментари Харесай

Кьолн грабна трите точки срещу Аугбсург след много труден двубой

Кьолн реализира извънредно сложен триумф с 3:2 в семейството си на Аугсбург в дуел от 10-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за спечелилите бяха дело на Щефан Тигес (47’, 81), Денис Хюсейнбашич (61’), а за гостите се разписаха Флориан Нийдерлехнер (14’) и Даниел Калуджич (69’).

Срещата стартира по-най-добрия метод за футболистите на Енрико Маасен, откакто те съумяха да поведат още в 14-ата минута, когато Фредерик Винтер центрира в наказателното поле, където Нийдерлехнер съумя да овладее топката и стреля тъкмо в десния низък ъгъл за 1:0. Аугсбург вкара и второ попадение единствено две минути по-късно, когато един дълго изпълнен тъч от Ермедин Демирович попадна в Карлос Груесо и той означи. Съдията Феликс Цвайер обаче получи сигнал, че би трябвало да прегледа обстановката и попадението бе анулирано заради засада.

Щефан Баумгартнер очевидно бе направил нужните корекции в отбора на “козлите ” на почивката, които възвърнаха равенството още в 47-ата минута, когато Щефан Тигес пое късо подаване от Линтон Маина и с безмилостен изстрел направи 1:1. Малко по-късно домакините пропиляха ново положително състояние, само че в 61-ата минута към този момент бяха напред в резултата, когато Хюсейнбашич се възползва от една одскочила топка и с компактен шут вкара за 2:1.

Радостта на домакините обаче не търпя дълго, защото единствено пет минути по-късно Аугсбург още веднъж се добра до попадение, откакто Нийдерлехнер изведе Калуджич в положително състояние и той направи 2:2. Тогава още веднъж на сцената трябваше да излезе Тигес, който в 81-ата минута още веднъж бе изведен на добра позиция в наказателното поле, преодоля вратаря и прати топката в мрежата на Томаш Кубек за трети път.

С тази победа Кьолн събра 16 точки от 10 дуела и заема 8-ото място в класирането. От своя страна Аугсбург има единствено 3 по-малко и е 12-и.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР