Квалификацията между Белгия и Швеция за Евро 2024 беше прекратена

...
Квалификацията между Белгия и Швеция за Евро 2024 беше прекратена
Коментари Харесай

Терористичният акт в Брюксел прекрати квалификацията между Белгия и Швеция

Квалификацията сред Белгия и Швеция за Евро 2024 беше прекъсната на полувремето, откакто двама души бяха убити в Брюксел преди мача. Премиерът на Белгия Александър де Кро удостовери, че двамата убити в понеделник вечерта са шведски жители. Първоначалните информации от Брюксел настояват, че те са били облечени с шведски футболни фланелки, като стрелбата е станала в 19:15 часа локално време на към пет километра от стадион " Крал Бодуен ", където двата отбора започнаха мача малко по-късно. Твърди се, че причинителят е от " Ислямска страна ".

Шведските футболисти са оповестили, че не желаят да продължат да играят, откакто са научили новината в паузата на мача. Това е довело и до преустановяване на срещата при резултат 1:1 след 45 минути.

Иначе Виктор Гьокереш бе разкрил резултата за Швеция в 15-ата минута, а Ромелу Лукаку изравни от дузпа в 31-вата минута.

На полувремето представители на Белгия и Швеция, както и формалните лица са провели диалог, на който е било решено срещата да бъде прекъсната. Дикторът на стадион " Крал Бодуен " пък предизвести шведските ентусиасти да бъдат доста деликатни при излизането от стадиона и напредването си по улиците на града и да не носят фланелки с цветовете на националния си тим.
 Гърция - Нидерландия 0:1 в подготовка за Евро 2024
С 99,9% % сигурност: Нидерландия ще бъде на Европейското

Ван Дайк беше огромният герой
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР