Квалификантът Максим Креси спря устрема на Григор Димитров в Мелбърн.

...
Квалификантът Максим Креси спря устрема на Григор Димитров в Мелбърн.
Коментари Харесай

Квалификант спря устрема на Гришо за финал в Мелбърн

Квалификантът Максим Креси спря стремежа на Григор Димитров в Мелбърн. Американецът победи българина на полуфиналите на шампионата от категория АТП 250 с 2:0 сета - 7:5, 7:6(9). Срещата продължи малко над два часа.

Най-силното оръжие на международния номер 112 беше сервисът. Той завърши със 17 аса и осъществя единствения пробив в мача, оповестява Би Ти Ви.

По време на почивките американецът четеше едно малко алено тефтерче, в което евентуално е имало мемоари за играта на Григор.

Срещата стартира равностойно, като и двамата печелеха подаванията си с привидна лекост. При 6:5 в своя изгода Креси първи стигна до две точки за пробив и то в най-приятния за него миг - в края на сета. С ретур уинър американецът поведе в резултата - 7:5.
свързани новини8905преди 20 часа8171на 26.12.2021
Вторият сет започва по еднакъв метод. Българинът не успяваше да изненада противника с посрещането си, а 24-годишният Креси бе съвсем непогрешим на сервис.

При 4:4 Димитров стигна до първата си точка за пробив в този мач, само че Креси се избави. Точно както го направи и в идващия си сервис гейм, когато международният номер 28 получи цели четири благоприятни условия за брейк. Маратонският гейм за 6:5 обаче бе извоюван от квалификанта.

Българинът отговори с безапелационно показване на начален удар и прати втората част в тайбрек. Той беше много трагичен - Григор пропусна три сетбола, след което Креси при четвъртия си опит постави завършек на мача.

Американецът, който е висок съвсем два метра, се класира за първия си край на равнище АТП. В спор за купата той ще срещне някогашния номер 1 Рафаел Надал или Емил Руусувуори (Финландия).

Григор пропуща да се класира за първия си край от 47 месеца насам. За последно той се изправи против Роджър Федерер в борба за трофея в Ротердам през февруари 2018 година, само че загуби.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР