Курсът на британския паунд ще се понижи до най-ниското си

...
Курсът на британския паунд ще се понижи до най-ниското си
Коментари Харесай

Засяга много българи! Вижте какво ще се случи с цената на паунда при твърд брекзит!

Курсът на английския паунд ще се намали до най-ниското си равнище от 1985 година насам, в случай че Обединеното кралство напусне Европейския съюз без съглашение.

Освен това вероятността за така наречен „ корав Брекзит “ към този момент наподобява много по-вероятна, в сравнение с преди половин година. Това гласят прогнозите на анализатори, взели участие в допитване на Bloomberg по тематиката за Brexit, написа economic.bg.

Анкетата, присъединяване в която са взели специалисти от 13 банки, сочи, че съгласно тях шансът на 31 октомври Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение за бъдещите им политически и стопански връзки към този момент е 30%. Това равнище на възможност е над 3 пъти по-високо, в сравнение с бе плануваното при предходното сходно допитване през февруари. Според анализаторите, в случай че в последна сметка се стигне до „ корав Brexit “, това би потопило курса на английската лира по отношение на $ с над 9%, при което един паунд би се обменял за 1.10 $ – равнище, което не е виждано от 34 години насам. (Към днешна дата, 13:20 ч. българско време, един паунд се обменяше за 1.22 долара). Новото допитване също по този начин демонстрира, че с малко повече от 3 месеца оставащи до крайния период за реализирането на Brexit, опциите по какъв начин може да се осъществя той остават отворени. Анализаторите поделят поравно процентите възможност за излизане без съглашение, за ново отсрочване на датата за Brexit, както и за привикване на предварителни парламентарни избори във Англия преди 31 октомври. Най-малко евентуално съгласно специалистите е постигането на съглашение сред Лондон и Брюксел до 31 октомври (15% вероятност). „ Вече се усеща добре, че пазарът напълно се приготвя за все по-нарастващия риск за корав Brexit “, разяснява Люк Хикмор, финансов управител в английската компания Aberdeen Standard Investments. „ Рискът, несъмнено, е, че вероятността от валутна рецесия ще стартира да нараства. През 1992 година по време на Черната сряда работех и не желая да ставам очевидец на същите разтърсвания “, прибавя той. Сряда, 16 септември 1992 година В късния следобяд държавното управление на Англия е " насила " да разгласи, че излиза от европейския валутен механизъм, в който паундът престоя единствено две години. Принудата идва от очевидната неспособност на финансовото министерство и централната банка на страната да се оправят със спекулативния напън върху националната валута. Само в границите на тази " черна " сряда " Бенк ъф Ингланд " е принудена да увеличи главния си лихвен % с цели 5 пункта - от 10 до 15% - в безуспешна отбрана на локалната парична единица, а държавният валутен запас олеква с няколко милиарда паунда в неистовите опити да бъде арестуван курсът на замяна в изискуемите от европейския механизъм граници на валутния кулоар (+/-2.25%). " Унизителното " овакантяване на механизма съгласно английските медии през черната септемврийска сряда е мощен удар върху репутацията на държавното управление на консерваторите, водено от Джон Мейджър, някогашен финансов министър, и внася съществени подозрения за компетентността на провежданата тогава икономическа политика. Негативи, които торите към момента не могат да заличат изцяло от имиджа си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР