Курсът, който ще се нарича Основи на сигурността и отбраната

...
Курсът, който ще се нарича Основи на сигурността и отбраната
Коментари Харесай

Включват общовойсковия бой и управлението на дронове в руската учебна програма

Курсът, който ще се назовава " Основи на сигурността и защитата на Родината ", ще включва информация за общовойсковия пердах и потреблението на дронове в бойни дейности , оповестяват РИА Новости и ТАСС.

В плана на заповед на Министерството на образованието на Русия се споделя буквално: " Изискванията към предметните резултати от усвояването на главния курс по основи на сигурността и защитата на Родината би трябвало да отразяват: образуването на хрумвания за актуалния смесен бой; схващане на опциите за потребление на актуалните достижения на научно-техническия напредък в модерни бойни условия, в това число методите за бойно потребление на безпилотни летателни апарати. "

Това е предстоящото решение. Още през август стана известно, потреблението на бойни дронове става част от образователната стратегия. Учениците от 10-11 клас ще се сблъскат с това като част от първичния си курс на военно образование.

Курсът по начална военна подготовка ще се организира в учебните заведения по време на уроци по сигурност на живота и ще бъде наложителен, заяви още през ноември предходната година министърът на образованието Сергей Кравцов. От 1 септември 2024 година се планува името на предмета да бъде заменнео с " Основи на сигурността и защитата на Родината ", пишат медиите.
 Русия пренаписва учебниците по история и включва войната против Украйна
Русия пренаписва учебниците по история и включва войната против Украйна

Учениците стартират да учат по тях от есента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР