Куриер в телефонни измами, чийто ангажимент бил да пренася до

...
Куриер в телефонни измами, чийто ангажимент бил да пренася до
Коментари Харесай

78-годишен ало-измамник, обрал и шефа си, се изправя пред съда

Куриер в телефонни измами, чийто ангажимент бил да придвижва до „ работодателя “ си хвърлените от възрастни дами пари и украшения, ги взимал за себе си. Районният съд в Кърджали наложи на 78-годишния дъртак с букви А.А. наказване от две години отнемане от независимост условно. Изпитателният му период е за четири години, като делото е минало по съкратеното правосъдно разследване, оповестява Апелативната прокуратура в Пловдив.
Наказателното дело против възрастния мъж е за това, че в съучастничество като помощник в Добрич, Габрово и Кърджали измамил три дами, като с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 18 250 лв..
През месец април 2018 година А.А. позвънил по телефона на чужд мъж, който бил разгласил публикация, че търси надзирател. Непознатият му обяснил, че работата няма да е за пазач, а се нуждае от пощальон, който да придвижва пари от клиенти до компания за отоплителни съоръжения във Велико Търново. 
За всяка пратка индивидът да получава по 100 лв.. А.А. се съгласил, като по тази схеми били излъгани три  дами. Те били убеждавани от непознатия мъж, че ще оказват помощ на полицията за залавяне на телефонни измамници и за това би трябвало да предадат парите и бижутата, които съхраняват у дома.
Така две от дамите хвърлили от терасите на домовете си торбички с пари, златни и сребърни бижута, а третата ги оставила пред дома си.
Подсъдимият ги взимал по инструкции на непознатия си „ шеф “. Той бил наясно, че взе участие в скица за телефонни измами.
Не носел парите и накитите обаче до посочените от непознатия мъж места, а ги запазвал за себе си.
В хода на следствието А.А. е върнал всички пари и бижута, като се изключи сумата от 1000 лв..
Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Окръжен съд - Кърджали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР