Курбан за по-малко катастрофи по пътищата беше раздаден днес на

...
Курбан за по-малко катастрофи по пътищата беше раздаден днес на
Коментари Харесай

Раздадоха курбан на пътя Пловдив - Смолян за по-малко катастрофи

Курбан за по-малко произшествия по пътищата беше раздаден през днешния ден на основния път Пловдив-Смолян при разклона за село Забърдо, а пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве. Инициативата е на кмета на чепеларското село Валентин Черпоков и се прави за 13-а поредна година.

Вижте директното включване на Мариела Хубинова.

Пътят Пловдив-Смолян е един от най-натоварените в региона. Трафикът е извънредно засилен поради почивните дни, когато доста хора избират да почиват на Пампорово, Чепеларе и други родопски села.

За страдание в Пловдивско празничните дни бяха белязани от редица произшествия. Точно на Бъдни вечер майка и двете ѝ деца изгубиха живота си при тежка злополука край село Йоаким Груево. Съпругът ѝ се бори за живота си.

От пловдивската полиция регистрираха, че за четирите почивни дни към Коледа са станали 10 тежки произшествия и 14 потърпевши. От началото на годината до момента в България са при пътнотранспортни катастрофи живота си са изгубили към 700 индивида.

Животът е популярен подарък за всеки и не би трябвало да се лишава с лекост, сподели пловдивския митрополит Николай, откакто отслужи молебен за здраве.
Митрополит Николай: Не може да бъде неразумно преустановяван от никого. Ето за какво в този ден насочваме молитва към Бога да благослови Господ да се спре тази необявена, само че ежедневно водена война по нашите пътища.
Кметът на Забърдо прикани водачите да бъдат рационални на пътя.
Валентин Черпоков - кмет на село Забърдо: Не може една дребна България толкоз жертви да даваме по пътищата. До момента имаме 681 жертви и някъде към 8500 индивида ранени. Това е напряко война. Граничи с полуда.
Тази година на пътуващите бяха раздавани и икони - подарък от управата на Бачковския манастир.

От полицията обявиха, че са взели всички вероятни ограничения, с цел да обезпечат сигурността по пътищата. По улиците са изведени оптимален брой пътни служители на реда, тъй че да се ограничи предпоставките за пътнотранспортни катастрофи. Това ви призоваваме и ние - бъдете рационални и деликатни на пътя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР