Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването и продаване

...
Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването и продаване
Коментари Харесай

Отцепил се от ИТН депутат е минал през детектор на лъжата дали е купен

Купуването и продаването на гласове е закононарушение. Купуването и пласиране на народни представители е още по-голямо закононарушение. Обявяването, че има купени народни представители обаче е тъкмо такова закононарушение, каквото е пазаруване на народни представители. Това съобщи самостоятелният народен представител Георги Георгиев в изказване на отделилите се от Има Такъв Народ депутати.

Той разгласи, че ще има резултат от полиграфско проучване - детектор на лъжата на няколко въпроса, разгласи Георгиев.

" Предложих на един ваш сътрудник да ми даде дата и час за детектор на лъжата - резултатите ще бъдат изпратени на всички вас ", обърна се Георгиев.

Въпросите са: " Ти получи ли пари от някого да напуснеш Има Такъв Народ "? - не. " Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър от " Продължаваме промяната " - не, заключи Георгиев и прикани основният прокурор Иван Гешев да събере съответни доказателства от всички, които са обвинили самостоятелните депутати, че са подкупени, и да бъдат приведени под наказателна отговорност.

Независимият народен представител съобщи, че ще гласоподават изрично срещу вота на съмнение. " Мотивите са ни ясни. Пределно ясно ми е, че тематиката със Северна Македония е тотално измислена. Темата с Министерство на регионалното развитие сме коментирали задоволително пъти - тя единствено се затвърди. Ние считаме, че България под никаква форма не може да се сложи под такава политическа неустановеност ".

Георгиев съобщи, че не знаят дали ще има още отцепници, само че ще стане ясно при гласуването в пленарна зала на вота на съмнение.

Депутатът добави, че към този момент единствено той се е явил на детектор на лъжата от отделилите се от " ИТН ". Иво Атанасов , различен отделил се народен представител от Има Такъв Народ обаче акцентира, че всеки един от тях може да застанат пред детектор на лъжата , само че прикани и Тошко Йорданов, и Слави Трифонов обществено да минат на такова изследвано.

" Няма никакъв проблем, всеки един от нас да застане на детектор на лъжата. Накарайте Тошко Йорданов и Слави Трифонов също да застанат на детектор на лъжата. Тези два или три въпроса ще им ги зададем ние. Става ли по този начин, тъй като ние споделяме какво се е случило, не ни дават отговор. Ние изкарваме истини. Знаете ли за какво сме спокойни, тъй като ние споделяме истини. Ние нямаме проблеми с никой, те имат проблеми с техните гласоподаватели, тъй че няма проблем, можем да минем всички. Поканваме и Слави Трифонов и Тошко Йорданов да застанат на този детектор ", моли Иво Атанасов.

" Вие виждате ли, че единственото нещо, което вършат сега " ИТН " е да основават безпорядък и дестабилизират в страната. Смятате ли, че тези законопроекти, които бяха на дневен ред, не бяха значими за българските жители. Какво държание и какво мислене би трябвало да имаш с цел да включиш в точка първа от дневния ред избор на ръководител на Народно събрание, на който те са поискали оставката, да включиш измененията в Закона за енергетиката, измененията, които са извънредно значими за бизнеса и българските жители по отношение на облагите и паричните средства, които би трябвало да дойдат за обезщетенията, да включиш приемане на правила за КПКОНПИ. Задавайте си ги тези въпроси към тях, проблемите са при тях, не са при нас ", добави още Атанасов.

От партия " Продължаваме промяната " изпратиха и формалните резултати от полиграфското проучване:
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР