Купата на лигата смени своя притежател. Нейният носител е Ливърпул.

...
Купата на лигата смени своя притежател. Нейният носител е Ливърпул.
Коментари Харесай

Купата на лигата смени своя притежател след гол в последните минути

Купата на лигата смени своя собственик. Нейният притежател е Ливърпул. Те сигурност ще завършат последния си сезон под управлението на Юрген Клоп с трофей след вчерашния край.

Мърсисайдци завоюваха с 1:0 на „ Уембли “ против Челси в трагичен мач, който мина и през две продължения по 15 минути. В края на второто и по-конкретно 118-ата минута Върджил Ван Дайк донесе победния гол за своите.

Така Ливърпул завоюва конкуренцията за десети път, а за Клоп това е общо пети важен трофей на „ Анфийлд “ след Висшата Лига (19-20), Купата на ФА (21-22), Купата на Лигата (21-22 и 23-24) и Шампионска лига (18-19).

Разочарованието за Маурисио Почетино и Челси е голямо, като аржентинският управител губи трети следващ край и остава без трофей. В предишното той отстъпи в Купата на Лигата и в Шампионска лига с отбора на Тотнъм, надлежно против Челси и още веднъж Ливърпул. В постоянното време головите положения изобилстваха, въпреки че не падна нито едно попадение, което да бъде зачетено.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Юрген Клоп отслаби състава си, като пусна за продълженията част от юношите, които бяха на пейката. Въпреки това в 25-ата минута на продълженията Ливърпул беше на сантиметри от гола. Удар на Харви Елиът беше избавен по неповторим метод на гол линията от Петрович.

Челси обаче беше насълзен в 28-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Ван Дайк на близката греда засече и още веднъж бе в прегръдките на своите съотборници. Този път без опция попадението да бъде анулирано.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР