Британски служители съобщиха, че имената и банковите данни на хиляди

...
Британски служители съобщиха, че имената и банковите данни на хиляди
Коментари Харесай

Изтекоха личните данни и заплатите на хиляди британски военни

Британски чиновници оповестиха, че имената и банковите данни на хиляди настоящи английски военнослужещи са били разкрити при приключване на данни от система за заплати , предава Асошиейтед прес.

Министерството на защитата съобщи, че министърът Грант Шапс ще направи изказване в Камарата на общините във вторник следобяд, като " показа многоточков проект за поддръжка и отбрана на военния личен състав ".

Министерството не разяснява известието на Sky News, че китайски хакери са обвинени в осъществяването на хакерската атака.

Министърът на кабинета Мел Страйд сподели пред Sky, че " ние не споделяме това тъкмо в този миг ".

Британските медии оповестиха, че държавното управление ще упрекна " враждебни и злонамерени артисти ", само че няма да назове страната, която счита за виновна.

Пробивът е станал в система за заплати на трета страна, съдържаща банкови данни на всички чиновници на въоръжените сили и някои ветерани. В някои случаи адресите им също може да са били разкрити.

Досега проверяващите не са разкрили доказателства, че данните са отстранени.

През март Англия и Съединените щати обявиха, че хакери, свързани с китайското държавно управление, са се насочили към американски чиновници, публицисти, корпорации, продемократични деятели и изборния контрол на Обединеното кралство в акция от " злонамерени " хакерски атаки. Двете страни постановиха наказания на няколко лица, а Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против седем хипотетични хакери, за които се счита, че живеят в Китай.
 ФБР: Китайски хакери са проникнали в сериозната инфраструктура на Съединени американски щати
ФБР: Китайски хакери са проникнали в сериозната инфраструктура на Съединени американски щати

Те са получили достъп до голям брой американски компании в телекомуникациите, енергетиката, водата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР