Купа Дейвис, Световна група IIАлександър Лаззаров – Филип Хенинг 6-0,

...
Купа Дейвис, Световна група IIАлександър Лаззаров – Филип Хенинг 6-0,
Коментари Харесай

Лазаров разгроми Хенинг и увеличи аванса на България


Купа Дейвис, Световна група II

Александър Лаззаров – Филип Хенинг 6-0, 6-1

Александър Лазаров усили преднината на България пред РЮА в конфликта от Световна група II на Купа Дейвис. Втората ракета в отбора на „ лъвовете “ изигра следващия си мощен мач през последните седмици, надделявайки безапелационно над водача на гостите Филип Хенинг (№1310). Така първият ден от дуела мина отлично за българския отбор, който води с 2-0 преди утрешните мачове.

Още от началото на дуела Лазаров очевидно се движеше доста по-добре по корта, като в това време атакуваше непрекъснато, редувайки форхенд от главната линия с прецизни къси топки. Хенинг съумя да окаже по-сериозна опозиция само в шестия гейм, когато избави сетпойнт и имаше няколко благоприятни условия да открие актива си в мача, само че напъните на южноафриканеца се оказаха незадоволителни и Лазаров завоюва първия сет с 6-0 единствено за 20 минути.

След почивката българинът продължи да господства. Началният му удар затрудняваше съществено Хенинг, като в това време инициираните от Лазаров дълги разигравания нерядко завършваха с неточности на международния №1310. Това разреши на международния №332 да усили серията си от следващи извоювани геймове на девет, натрупвайки удобен задатък от 3-0.

До края на мача съотношението на силите не се промени. Лазаров продължи да играе доста офанзивно и все по-често атакуваше сполучливо по правата, като в това време на няколко пъти изненада своя конкурент с отлични излизания на мрежата. След 40 минути игра българинът се оказа асмо на гейм от успеха, преди Хенинг най-сетне да успее да прекъсне серията му и да понижи резултата на 5-1.

Нова непредизвикана неточност на Хенинг донесе мачбол за Лазаров, който обаче бе пропуснат след несполучлива офанзива по правата. Българинът обаче стигна до нова опция за спечелването на дуела след отлично воле на мрежата, която бе осъществена след поредна топка в навън на Хенинг и по този начин Лазаров победи с 6-0, 6-1 след едвам 51 минути на корта.

„ Най-важното преди този мач беше да привикна с корта, тъй като го оправяха преди шампионата. Беше доста значимо всички да влезем в добър темп. Атмосферните условия и забавянето на мачовете не ми се отрази отрицателно. Напротив – съгласно мен по този начин се получи по-добре, защото пристигнаха повече хора. Надявам се на следващия ден публиката да е още по-многобройна, защото е събота, а ние да продължим да ги радваме с положителни игри “ – сподели Лазаров в изявлението след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР