Културно, иновативно и образователно развитие, обогатяване на уменията на европейските

...
Културно, иновативно и образователно развитие, обогатяване на уменията на европейските
Коментари Харесай

Отличен 6 писаха евродепутати на Илиана Иванова след 3 ч разпит

Културно, новаторско и просветително развиване, обогатяване на уменията на европейските жители, както и потребни партньорства сред структурите на Европейски Съюз - по тези основни политики българската кандидатка за еврокомисар Илиана Иванова даде обещание да работи, в случай че Европарламентът ѝ гласоподава доверие.
Прочетете още
Иванова се бори да заеме мястото на Мария Габриел като комисар на нововъведения, научни проучвания, просвета и юноша, откакто тя се отдръпна, с цел да се включи в ротационното ръководство у нас. Този сектор на Екологичен потенциал е извънредно обемен и има и великодушен бюджет - 120 милиарда евро за 4-годишния мандат, написа 24часа.

Изслушването на кандидатката за поста, която шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен персонално утвърди, се организира в Брюксел във вторник. То продължи 3 часа. Иванова отговори на 25 въпроса, заложени от членовете на 2 комисии - по индустрия и енергетика и по просвета и обучение. В залата участваха и български евродепутати, въпреки да не са част от двете комисии.

Председателят на комисията по просвета и обучение Забине Ферхайен дефинира чуването като “отлично ”. По нейни думи българската кандидатка е дала задълбочени отговори и е посочила доста положителни знания. И ръководителят на комисията по индустрия, проучвания и енергетика Кристан Бушой оцени високо показаните от Иванова самонадеяност, положителни знания и отлични умения за другарство. “Нуждаем се от мощен еврокомисар, работихме чудесно с Мария Габриел.

Иванова ще  бъде отличен  еврокомисар ”,  добави той.

На съвещание през днешния ден Председателският съвет ще оцени дефинитивно представянето на българката и ще реши дали да приключи процеса на чуване. Ако това се случи, на 12 септември Екологичен потенциал ще гласоподава назначението ѝ.

Иванова дефинира понятието европейска еднаквост под девиза “Обединени в многообразието ” и уточни, че е значимо да се запазят културните разлики на всеки народ под шапката на Европейски Съюз и да се работи по хрумвания, свързани с тяхното развиване: “Това е съществена полезност на Европейски Съюз. Част е от европейската еднаквост и от метода на живот на жителите ”.

Като извънредно значимо Иванова посочи  да се инвестира  в разнообразието  на гениите,  развиването на уменията им и в тяхното намиране. За да се случи това, трябвало да има мощна и опростена връзка, посредством която европейците да бъдат осведомени за многочислените благоприятни условия на развиване, които Европейски Съюз финансира. “Всяко вложено евро би трябвало да носи изгоди ”, съобщи тя, като уточни, че планирани доклади демонстрират 4 пъти повече възвръщаемост от вложеното по обучителната стратегия “Еразъм ”. Предстои да се разширят опциите за развиване в региона на професионална подготовка, защото Европа има недостик на такива фрагменти.

По нейни думи има доста благоприятни условия за потребно взаимоотношение сред стратегиите и фондовете на Европейски Съюз. Пример за такова би била работата сред програмата “Еразъм ” и Европейския обществен фонд. Това е метод да се финансират стратегии, за които това не е допустимо по “Еразъм ”, като стратегии с щемпел за високи достижения. Средства за тях може да се обезпечат точно посредством Европейския обществен фонд. 

Иванова уточни, че ще работи интензивно за създаване на европейско пространство на образованието, както и върху признаването на образованията на жителите на разнообразни страни, част от Европейски Съюз.

По нейни думи партньорствата са отличен образец за оправянето с един от най-големите проблеми в европейската научна активност и нововъведенията. Като такива уточни фрагментацията и разликата сред районите. Тя означи, че Народното събрание и комисията към този момент предизвикват партньорствата, изключително за включването на райони с по-слабо присъединяване. Целта била да се търсят взаимно решения и за цифровия, и за зеления преход, както и браншове, които са най-уязвими като автомобилостроенето да вземем за пример.

Кандидат-комисарката желае също да насърчи повече дами да вземат участие в стратегиите. “Равнопоставеността сред половете би трябвало да се прегледа като значим детайл в моя сектор. Бих подкрепила всяки опит за приобщаване и тъждество ”, увери Иванова.

Ако бъде назначена на поста, тя ще се заеме и със своевременна помощ за Украйна в подтекста на възобновяване на разрушенията от войната. “Смятам да насоча 20 млн. евро за подкрепяне на украински софтуерни стартъпи. Искам да основа работа на “Хоризонт Европа ” в Киев и новаторски център там ”, сподели тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР