Културни различния стоят в основата на поведението на феновете от

...
Културни различния стоят в основата на поведението на феновете от
Коментари Харесай

Тъпо обяснение: Феновете в Рияд осквернили паметта на Кайзера, не били съгласни с минутата мълчание

Културни другия стоят в основата на държанието на почитателите от Саудитска Арабия, които шокираха европейските последователи с държанието си по време на часа безмълвие в памет на Франц Бекенбауер преди полуфинала за Суперкупата на Испания сред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Стадионът в Рияд бе огласен от мощни освирквания сега, в който трябваше да бъде отдадена респект към Кайзера.

Поведението на тези почитатели бе несъмнено като шокиращо и като голям позор, само че през днешния ден се откри пояснение, от което стана ясно, че това не е демонстрация на пренебрежение към легендата.

Disgusting scenes as Saudi Arabia fans whistle during the minute silence for Franz Beckenbauer before Real Madrid vs Atletico Madrid
— Total Football (@TotalFootbol)

Според публицист от Саудитска Арабия в страната не се гледа с положително око на този метод на изложение на респект към умрял човек – посредством минута безмълвие. Точно поради това локалните почитатели са освирквали сега, в който играчите, треньорските щабове и почитателите от Европа не можеха да повярват какво се случва.

„ Това няма нищо общо с Бекенбауер, а е културен въпрос. Това е бит, традиция в Саудитска Арабия. Тук не се приема да се мълчи в памет на умрял. Счита се за нещо неприятно “, съобщи въпросният публицист, който прибавя, че по време на такива почести саудитските играчи нормално се дистанцират от процедурите, наблягайки културната сензитивност към тези практики.

Освирквания имаше и по адрес на халфа на Реал Тони Кроос. Причината за това са изявленията на германеца, че в никакъв случай не би отишъл да играе в Саудитска Арабия, тъй като хората вършат това единствено за пари и подобен ход е против футбола, както и че той не би отишъл в страната и поради нарушаването на човешките права.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР