Културата на българина се обръща, категоричен бе министърът на околната

...
Културата на българина се обръща, категоричен бе министърът на околната
Коментари Харесай

Сандов: Екологичната култура на българина се обръща

Културата на българина се обръща, безапелационен бе министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

„ Културата на българина се обръща и това стартира от най-малките, с цел да бъде чисто край нас роля има всеки един от нас “, сподели министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Сандов се включи в почистването на града посредством обновената от общината самодейност „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “.

„ Забелязвам, че най-малките хора в нашето обществото учат своите дядовци, баби и родители по какъв начин да събират разделно и по какъв начин да не се замърсява край тях, и това е нещо прелестно “, възхити се министърът.

Според него правилото е замърсителят заплаща, като се оцени количеството на отпадъците, които всеки изхвърля. Но с цел да се узакони тази промяна е належащо време.

„ Това което прави тази година Министерство на околната среда и водите, е създаване и анализиране на цялата система за въвеждане и промяна на депозитна система, която работи извънредно добре при другите наши сътрудници от Европейския съюз.

„ Правим по този начин, че общините посредством два разнообразни финансови инструмента да получават средства от министерството за ограничения, свързани с ръководство на отпадъците “, похвали се министър Сандов.

Той бе безапелационен, че казуса с „ Марица-3 “ е на работодателя, който не е отстранил всичките проблеми на предприятието си, поради което има наднормени равнища на серен диоксид в Димитровград, поради което и бе затворен. А възможност от нови наказания поради замърсяването на въздуха има от други предприятия в комплекса.

След късия брифинг за медиите министър Сандов се включи в почистването региона зад Регионалния исторически музей в компанията на кмета на Благоевград Илко Стоянов и шефът на Национален парк „ Рила “ Влади Милушев.

А десетки благоевградчани-малки и огромни се включиха в почистването на парк „ Ловен дом “ и целия град. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР