Кулинарното училище Amuse Bouche отваря врати през 2011 г. Първото

...
Кулинарното училище Amuse Bouche отваря врати през 2011 г. Първото
Коментари Харесай

Новият дом на Amuse Bouche

Кулинарното учебно заведение Amuse Bouche отваря порти през 2011 година Първото им студио е в дребен апартамент - " огромна " кухня и едно малко холче ". В него даже няма място за всички движимости, които Бояна Рачева и Борис Тасев - притежателите на учебното заведение, желаят да поберат. Затова и им се постанова да складират кашони с някои от тях в душ кабината на банята.

Естествено, и Бояна, и Борис могат да готвят. Тя е по-добра в по-прецизните предписания, той - с тестата и месата. Стартират с тъкмо три кулинарни курса за непрофесионалисти.

От тогава до през днешния ден обаче двамата са минали дълъг път, като всяка смяна по него - била тя дребна или огромна, играе значително значение, с цел да бъдат през днешния ден там, където са. С времето и с разрастването на учебното заведение те заменят апартаментчето с по-голямо помещение. В него прекарват четири години без директна слънчева светлина - тъй като е на партерен етаж. Скоро обаче и неговите мащаби не са им задоволителни.

 Борис Тасев и Бояна Рачева

Борис Тасев и Бояна Рачева

И в случай че би трябвало да измерим количествено развиването им, то би трябвало да приказваме за кулинарни курсове. От три първоначално, в този момент Amuse Bouche имат повече от 30.

" Къси, дълги, сладки или солени; тематични или по-общи - за всеки по нещо ", споделя Бояна. " Целта ни е да нямаме празен ден в календара. "

Така и се получава, а ползата към другите курсове е по-скоро на интервали. Затова от време на време стремително се пълнят сладките, различен път - солените. Същото е и с главните и тематичните.

Хората, които посещават Amuse Bouche, също са разнообразни - с всевъзможни специалности и на друга възраст. " Имаме от деца до пенсионери, от лекари до водачи. " А някои от тях Бояна дефинира даже като по-твърдоглави.

 Снимка 383767

" Те си " знаят " и макар че са се записали (или са ги записали) на курс, нямат предпочитание да възприемат информацията. "

Има и такива, които не могат да оставят работата си отвън рамките на кулинарното учебно заведение. И колкото и голямо да е желанието им да се научат да готвят, са разсеяни.

 Снимка 383764

Днес кулинарно учебно заведение Amuse Bouche се обитава в чисто ново място - някогашния цех " Витоша " в София. За разлика от предходното, тук има доста, " но пъклен доста " прозорци.

" Имаме слънце, синтезираме витамин Д, имаме и саксии с подправки. "

Интересното е, че изборът навръх това помещение е бил както сложен, по този начин и в това време - елементарен. Трудната част идва от обстоятелството, че и съгласно Бояна, и съгласно Борис в София е мъчно да се откри вярното място.

" Имахме пъклен доста условия по отношение на местоположението, разпределението на помещението, обкръжаващата го среда, дали има къде да се паркира, дали има превоз, вентилация, светлина, електро апаратура и какво ли още не. "

Оглеждат се за тъкмо такова цели две години. Активно търсят шест месеца. А когато виждат сегашното помещение, идва и лесното - тъй като им трябват тъкмо три минути мислене, с цел да решат, че го взимат.

 Снимка 383766

За да се трансформира преди малко наетото хале в кулинарно учебно заведение, ги чака много работа. А едно пренасяне е извънредно неприятно. " Особено когато местиш бизнес. " Най-труден и горчив се оказва опитът им с майсторите. Небивалиците с тях Бояна съпоставя с Патагония.

" Някой взема решение да не идва през днешния ден, тъй като обичаният му футболен тим се е провалил, и ще скърби... " Работниците им също ги изоставят, тъй като ги викат на различен обект...

Ето по какъв начин всичко Бояна и Борис реализират със личните си ръце и благодарение на другари, сътрудници, родители, родственици и правилни курсисти.

" Преживяхме един ударен, пъклен сериозен месец с работа по 18 часа дневно, с единствена отмора 30 минути за обяд (дюнер, че се яде най-лесно) и тежък физически труд по през целия ден. "

В последна сметка, през днешния ден кулинарно учебно заведение Amuse Bouche има две зали. В тях курсовете могат да се водят редом. А когато е належащо, от двете вършат едно огромно помещение.

Новите курсове на новото място са Баница, Еклери, Мъфини и специфичен курс за пилешко месо. " А ще има и още ", споделя Бояна.

 Снимка 383763

Двамата с Борис се усещат добре в новото си учебно заведение. Разполагат с обособено помещение за офис, в което работят, даже и по време на провеждащ се някоя от залите курс.

" Имаме си и един втори етаж, който още не знаем какво да вършим. Смятаме да го превърнем в удобно и уютно място за осъществяване на по-спокойни събития, като винен клас да вземем за пример. "

Харесва им, че могат да работят умерено, без да си пречат. Природата, с която са обградени - въпреки и градска, също им подхожда.



" В дребна градина пред прозорците порастват две брези. Сутрин чуруликат пиленца, които храним. Имаме дворни котки, които са извънредно щастливи от новите наематели. "

Гордеят се и с положителната вентилация, която " е в положение да изсмуче целия дим от печенето на говежди бургери с 30% лой върху чугун или която съумява да охлади даже и през август месец залата до 18 градуса, с цел да може да се работи с шоколад. Малките неща от живота... "

Amuse Bouche са в Бизнес Център Витоша на бул. " Черни връх " №47, ет. 1 (входът е на гърба на сградата) и в YouTube
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР