Кучето е не само другар. То прави и хората доста

...
Кучето е не само другар. То прави и хората доста
Коментари Харесай

Американски учени обясниха защо трябва да си гледате куче, тези неща ще ви накарат да се замислите много

Кучето е освен приятел. То прави и хората много по-щастливи.
До това разбиране са достигнали учените от водещи американски университети.
Британски учени са разкрили и нещо още по-интересни обстоятелства. Стопаните на кучета са освен по-радостни, само че и водят по-пълноценен обществен живот.

И това е забавно: Учени дават обещание да възкресяват хора след 29 години

Кучето избавя индивида. Около деветдесет % от участвалите в опита са споделили, че откакто имат четириног любим, животът им станал по-емоционален и пълностоен.

Едва петдесет на 100 от интервюираните без куче са описали живота си като подобен.

Допитването е посочило също, че огромен % от притежателите на кучета са удовлетворени, защото те им оказват помощ да се борят против напрежението.

Четириногите любимци ги избавят от скуката и разнообразяват живота им. Разходките с животното им оказва помощ да основат повече обществени контакти и да живеят по-дълго време на открито, в сравнение с в домовете си.

Така тези, които нямат кучета, избират повече да си стоят у дома, да гледат телевизия, да залагат на спокойните вечери в домашни условия и да четат.

Стопаните на кучета избират да излизат с другари и на заведения за хранене, ида се забавляват. Освен това харесват и практикуват заниманията навън и да бъдат повече на открито, измежду природата.

Те освен разхождат любимците си, само че и им се занимава с градинарство и колоездене. Както и да практикуват занимания, които повече са на открито, отвън къщите си.

Освен това кучето ускорява възприятието на обич и грижа у нас. И това към този момент има своето научно пояснение. Спецовете са открили, че когато погледнем кучето в очите, това спомага за обособяване на хормона на любовта окситоцин.

„ Налице е доказателство за обособяване на този хормон, щом погледнем кучето в очите му. Тази връзка я няма сред индивида и вълка. Изглежда нещата при кучето са еволюирали. Те са възползвали от нашата паралелна сензитивност.

И са употребявали поведенчески похвати, като вглеждане в очите. Така основават усеща за обществена премия и угриженост.

Това е един мощен механизъм, посредством който кучетата са се научили да печелят сърцата ни”, споделят и японските учени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР