Кучето е най-добрият приятел на човека, но приятелство има много

...
Кучето е най-добрият приятел на човека, но приятелство има много
Коментари Харесай

Най-верните породи кучета

Кучето е най-хубавият другар на индивида, само че другарство има доста и разнообразни форми. Някои кучета като че ли не се интересуват кой ги храни и разхожда. Вместо това се влюбват във всеки срещнат.

Породите в този лист обаче са лоялни на своите стопани, без значение от протичащото се. Ето някои от най-верните породи кучета.

Разбира се, в случай че Вашето другарче не попада в този лист, не значи, че няма да бъде правилно куче.

Пиренейско планинско куче

Подобно на доста стадни кучета, Пиренейското планинско куче е предан страж със мощен предпазен инстинкт. Любимците от тази порода са величествени животни. Те са спокойни, умни и извънредно пухкави. Това е една от най-хубавите фамилни породи кучета, защото са доста търпеливи. Разбира се, Пиренейското планинско куче кипи от сила, затова изисква доста тренировки, извършения и обич.

Бордър Коли

Кучетата от породата Коли са измежду най-верните другар. Те се отличават със своята храброст и преданост. Кучетата Коли също така са доста умни, подготвени да служат на стопаните си. Дългокосместото Коли е със спокоен манталитет и е доста любвеобилно, по тази причина е желано от доста фамилии с деца. Колито има мощна вътрешен глас и елементарно може да отгатне настроението на стопанина си.

Ротвайлер

 Ротвайлер

Ротвайлерите имат неприятна известност на нападателни кучета. Но в действителност, доста зависи от тяхната дресировка. Те могат да бъдат доста сладки домашни любимци. Ротвайлерите са извънредно лоялни кучета. Тази порода е елементарно възприемчива и доста любвеобилна.

Немска овчарка

Не е изненада, че немската овчарка попада в този лист. Кучетата от тази порода са лоялни до гроб. Те са извънредно умни. Счита се, че немските овчарки са измежду най-верните породи въобще. Затова постоянно се употребяват от полицията и армията. Немските овчарки са супер любвеобилни и са подобаващи даже за фамилии с дребни деца.

Бигъл

Тази порода е известна със своята честност. От епохи кучетата с порода бигъл са желани от хората. Те са извънредно жизнерадостни, цялостни с сила и постоянно са подготвени за игра. Домашните любимци от тази порода се славят със своя мил манталитет. Те са общителни, само че в никакъв случай няма да изоставят стопанина си. Чувстват се добре в компанията на други животни, само че постоянно си играят с по-малките от тях.

Акита ину

Това е една от най-лоялните породи. Те са част от японски породи кучета. Акита ину са бдителни и смели, само че са търпеливи и привързани към стопаните си. Акита ину не обичат непознатите хора и постоянно странят от тях. Затова е целесъобразно да ги социализирате от ранна възраст. Когато са дребни, доста наподобяват на плюшени мечета.

Лабрадор

 Куче лабрадор

Този лист нямаше да е пълностоен без тази порода. Лабрадорите са измежду най-преданите животни. Те са доста общителни и работливи. Обичат стопаните си дотам, че биха направи всичко, с цел да им угодят.

Бретански шпаньол

Това любвеобилно и жизнерадостно куче е извънредно работливо. С наслада ще извършват командите на своите стопани. Все отново имайте поради, че тази порода могат да бъдат доста своенравни, по тази причина е значимо да започнете тяхното образование още от ранна възраст. Веднъж превъзмогнало тази си неприятна линия, бретанският шпаньол ще бъде правилен сателит.

Боксер

Боксерите са доста бдителни и дейни, което ги прави доста подобаващи за пазачи. Те са внимателни към непознатите, само че към притежателите си са доста лоялни, благи и даже могат да се глезят.

Дакел

 Дакелът е правилно куче

Може и да са дребни и с дълги, съвсем смешни, телца, дакелите са извънредно подобаващи за развъждане в дома. Има безчет истории за дакели, които са избавили техните фамилии от пожари, даже кражби. Дакелите са доста послушни, поредни, любопитни и умни. Те са извънредно лоялни кучета.

Голдън Ретривър

Няма по какъв начин този лист да мине без Голдън Ретривър. Неслучайно тези кучета се образоват, с цел да бъдат водачи на хора с нарушено зрение или да оказват помощ на диабетици. Голдъните са доста правилни, умни, игриви и послушни. Те са извънредно отзивчиви и са едни от най-популярните породи.

Йоркширски териер

Това е една от най-дребните породи, само че и една от най-силните. Те се привързват към стопаните си доста бързо и не се доверяват на непознати. Един взор в очите на тези дребни създания ще ви увери, че може да вярвате абсолютно на Йорки. Тази бодлива дребна порода е една от най-малките, само че и една от най-силните. Те се привързват доста към стопаните си и бързо стават скептични към непознатите. Един взор в тези дребни очи ще ви увери, че Йорки не би трябвало да се бъркате.

Санбернар

 Санбернарът е лоялно куче

Ако сме научили нещо от Бетовен, това е, че Санбернарът е любящ, предан и добър другар. Тази порода кучета се употребяват постоянно от планинските избавителни служби. Освен, че са доста огромни и пухкави, тези кучета отлично се схващат с дребни деца.

Булдог

Славата на булдозите е, че са доста упорити, само че скоро притежателите им откриват, че тези кучета категорично се влюбват в притежателите си. Тази порода са доста смели, правилни и любящи.

Чихуахуа

Тази порода ще бъде вярна на притежателя си до самия край. Според легендата, това е породата, която води индивида на небето. Те живеят по-дълго от останалите породи. Кучетата от порода Чихуахуа се привързват доста към притежателя си. Но не се оправят доста добре с непознатите хора.

Разгледайте нашите разгласи за кучета, в случай че желаете да си вземете някоя от изброените породи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР