Кучето е изключително уместен избор за другарче на дете, което

...
Кучето е изключително уместен избор за другарче на дете, което
Коментари Харесай

Кога да вземем куче на детето

Кучето е извънредно подходящ избор за другарче на дете, което е само в фамилията. Липсата на братя и сестри не може да бъде сменена от домакински любим, само че това може да се окаже превъзходен краткотраен вид за мъника.

Чрез приемането на кученцето детето ще свикне и с грижите за него и ще одобри по-лесно по-малко братче или сестриче по-късно или ще се научи да живее с друго живо създание, делейки с него витално пространство и всекидневие.

Възрастта на детето

Все отново възрастта на детето е определящия фактор за взимане на куче вкъщи. Децата под 7 години не са способни да се грижат сами за животното, само че експертите предизвикват взаимното порастване на дете и кученце, тъй като децата, които порастват с домакински любим от дребни по-рядко страдат от алергии.

Кучето е член на фамилията

Освен това четириногият лаещ питомец може да даде на детето доста повече, в сравнение с може да се допусна. Това може да се случи единствено, в случай че концепцията е, че кучето става част от фамилията. То, повече от всяко друго животно, може да научи детето на грижа, обич към животните, другарство, внимание, деликатност, съчувствие и отговорност.

Затова времето за осиновяване на куче е въпрос на решение от страна родителите, като е нужно да се вземе поради характера и развиването на детето, както и желанието му да пораства с подобен домакински питомец.

Порода на кучето

 Кога да вземем куче на детето

Следващият значим въпрос е породата на кучето. Малките кученца от декоративни породи може да не бъдат всекидневно извеждани, само че също имат потребност от придвижване. Понякога по-трудно се поддават на образование и дресура, а някои са известни с раздразнителния си темперамент, като да вземем за пример пинчерите и пекинезите. Бойните породи също не са подобаващи за приятел в игрите на дете. Много родители се вземат решение да вземат тъкмо такива любимци и ги образоват да пазят децата. Но тази функционалност я правят прелестно и златният ретривър, овчарските породи или лабрадорите.

Това са извънредно умни и потребни кучета, незаменими помощници в развъждането на деца, а също в помощ за инвалиди и незрящи хора. Те са търпеливи и имат мощно развито възприятие към децата. С вярно образование, грижи и обич такива кучета биха дали ужасно доста както на цялото семейство, по този начин и на детето в него.

Малко, няколко месечно кученце, е уместно за малко, няколко годишно дете. Така и двамата порастват дружно и за детето животинското обграждане е напълно естествено. Кучето въпреки всичко не трябва да е напълно малко и подвластно от майка си.

Това животно може да бъде превъзходен другар на детето. Но ролята на родителя е да научи детето по какъв начин да бъде същински, грижлив приятел на кучето.

Вижте още значимо за развъждане на куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР