Кучетата обичат да се гушкат и да осъществяват физически контакт

...
Кучетата обичат да се гушкат и да осъществяват физически контакт
Коментари Харесай

Да оставим ли кучето да спи в леглото ни?

Кучетата обичат да се гушкат и да реализират физически контакт със стопаните си. Изследване демонстрира какво се случва, когато спим с домашния си любим.

Експертите считат, че не е доста целесъобразно да спите в едно легло с кучето си, защото може да развиете алергии, а неспокойният сън на животното може да ви докара бодърствуване с течение на времето.

Д-р Брадли Смит от университета на Централен Куинсланд, Австралия, наблюдавал качеството на съня на пет кучета и техните притежатели в границите на една седмица.
 куче ThinkStock/Getty Images
Според него сънят на стопаните се е прекъсвал доста по-често, когато кучето е било будно. Цикълът на сън на животинчето е много по-различен от нашия личен – приблизително то е будно към 20 % от нощта.-->

Участниците в проучването, които били дами, твърдели, че се усещат предпазени, когато кучето е до тях. Освен това се наслаждавали на неговата непосредственост и топлота.
 куче ThinkStock/Getty Images

Но по-голямата част от специалистите се сплотяват към тезата, че кучетата нямат място в спалнята и леглото ви. По-добре е домашният любим да спи в самостоятелен ъгъл, като му създадете табиет за лягане в несъмнено време.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР